Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ramazanda dişlerinizi daha uzun fırçalayın

Düzenleyen:
Ramazanda dişlerinizi daha uzun fırçalayın

SAĞLIK Haberleri

Ramazan boyunca ağız kokusunun problem olduğunu söyleyen Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer “Kokuyu azaltmak için yapacağınız ilk şey ağız hijyeni sağlamaktır.

Bu dil temizliğini de kapsar. Günde iki kez dili dikkatli bir şekilde temizlemek kokuyu engellemenin en etkili yoludur. Dil raspası kullanarak dilin üzerindeki bakterileri, kalıntıları ve mukusu temizlemek gerekir. Bakterilerin ağıza yayılmasına neden olduğu için diş fırçasıyla dil temizliğinden kaçınılmalıdır. Dilin alt bölgesinde V şeklindeki kısma uygulanmamalıdır. Sahurda sağlıklı bir kahvaltı ve sert gıdalar dilin kök kısmının temizlenmesine yardımcı olur. Günde iki kere dört dakika boyunca dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın. Araştırmalar ağız kokusu olan insanların diş fırçalama süresini kısa tuttuklarını ortaya koyuyor. Dişlerinizin arasını kokusuz bir diş ipiyle her zamankinden daha özenli temizlemeniz gerekiyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...