Bir kişilik oruç tutup, 3 kişilik yemeyin

Düzenleyen:
Bir kişilik oruç tutup, 3 kişilik yemeyin

SAĞLIK Haberleri

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır "İftardan sonra acil servise bir kişilik oruç tutup 3 kişilik iftar eden, yani aşırı yemek yiyenle dolup taşıyor. Orucumuzu güzel tutuyoruz ama açtığımızda oruç ve sağlığın genel mantığı dışına çıkıp çok fazla yiyoruz. Bu çok sakıncalı ve tehlikeli bir durum" dedi.

​Prof. Dr. Çakır, ramazanın sıcaklara denk gelmesi sebebiyle  özellikle iftar ve sahur arasında bol bol su içilmesi gerektiğini  vurgulayarak “Sahurda ağır ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Oruç sırasında tatlıya ihtiyaç artıyor. Ağır şerbetli ve kremalı tatlılar yerine, bu ihtiyacı sütlü ve kuru meyve tarzındaki tatlılarla karşılamakta fayda var. Az bir kahvaltılık ile oruç açıp iftara ara verdikten sonra ağır ağır yemeyi ve mutlaka sahur yapılmasını şiddetle öneriyoruz. Çünkü sahur orucun en önemli bileşenlerinden ve ibadetin parçası. Aynı zamanda sahur sizi oruca hazırlayan önemli bir öğün. Sahurda mutlaka dengeli, proteinli bir kahvaltı yaparak bütün günü çok güzel şekilde geçirebiliriz" dedi.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...