Umut veren yeni tedavi

Umut veren yeni tedavi

SAĞLIK Haberleri

BRAF adı verilen genetik bir mutasyonu olan kalın bağırsak kanseri hastalarında uygulanan üçlü ilaç kombinasyon tedavisi sonucunda bir yıllık genel sağkalım oranının yüzde 62 olarak gözlendiği açıklandı.

İspanya’da yapılan ESMO 20. Dünya Gastrointestinal Kanser Kongresi’nde açıklanan Faz 3 BEACON Çalışması’nın sonuçlarının birinci veya ikinci basamak tedaviden sonra hastalıkları ilerleyen BRAF-mutant metastatik kolorektal kanser hastaları için umut vadeden yeni bir tedavi alternatifi olduğu bildirildi.  Pierre Fabre İlaç ve Array BioPharma’nın kolorektal kanserde ortaklaşa gerçekleştirdikleri araştırma sonuçlarını değerlendiren Mayo Klinik Hematoloji / Onkoloji bölümünden Dr. Axel Groethey “Mevcut onaylanmış tedavi standartları ile hastaların yarısının 4 ila 6 ay içinde hastalıklarına yenik düştükleri dikkate alındığında, 12 ayda yüzde 62’lik ortalama sağ kalma ümit vericidir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...