Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Botoks, migrenin şiddetini azaltıyor

Botoks, migrenin şiddetini azaltıyor

SAĞLIK Haberleri

Türk araştırmacılar, tek bir botoks uygulamasının bile kronik migrende ağrı sıklığını ve şiddetini azalttığını ortaya koydu.

Nöroloji uzmanları Doç. Dr. Pınar Yalınay Dikmen, Doç. Dr. Elif Ilgaz Aydınlar ve Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman’ın botoks tedavisinin etkinliğini yansıtan araştırmaları, uluslararası saygın dergilerden “Acta Neurologica Belgica’da yayınlandı. Acıbadem Maslak Hastanesi Migren Tedavi Merkezinde 245 migren hastası ile gerçekleştirilen araştırma, botoks uygulaması yapılan kronik migren hastalarının yüzde 82,8’inde tedaviden etkin sonuç alındığını ortaya koydu. Aynı çalışmada, botoks tedavisinin hastaların sadece kronik migrenlerini değil, migrenin kronikleşmesinde rol oynayan aşırı ağrı kesici ilaç kullanımlarını önlemede de son derece etkin bir metot olduğu gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...