İş yerinde içilen çay motivasyonu artırıyor

Düzenleyen:
İş yerinde  içilen çay  motivasyonu artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Dünyanın en çok çay tüketilen ülkesi olan Türkiye’de çay, çalışma hayatının ayrılmaz parçası.

Yapılan araştırmalar, mesai saatleri arasında tüketilen çayın, çalışan kişilerin zihinsel yetkinlikleri, iş motivasyonları ve stres seviyeleri üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya koyuyor. 

GÜNDE 7 FİNCANI GEÇMEYİN

Çayın içindeki faydalı maddelerin sağlık üzerinde olumlu etkilerine dikkat çeken Diyetisyen Hülya Çağatay Öke çay ve motivasyon üzerine yapılan araştırmalarda, işe verilen molalarda çay içenlerin tatlı gıdalar tüketenler ve su içenlerle karşılaştırıldığında, testlerde daha istekli ve başarılı olduğunun, ve problem çözme kabiliyetlerinin daha yüksek çıktığını söyledi.  Öke “Ölçülü şekilde tüketildiğinde çayda bulunan kafein ve tein maddelerinin yaptığı bu olumlu etki, çalışanlarda çaya olan bağlılığın sebebi olarak görülebilir. Çayın olumlu etkilerinden faydalanabilmek için günlük tüketimin 7 fincanla sınırlandırılması gerekir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...