Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yoğun depresyon alzheimer sebebi

Düzenleyen:
Yoğun depresyon  alzheimer sebebi

SAĞLIK Haberleri

Türkiye Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Zeynep Şenkal unutkanlığı artıran ruhsal durumların başında depresyonun geldiğine dikkat çekti.

Depresyona yatkınlığı olan bireylerde yalnızlık, kayıplar, sosyal izolasyon, kronik hastalıklar gibi hayat olaylarının dolaylı olarak depresyonu tetikleyerek unutkanlığı artırabileceğini hatırlatan Dr. Şenkal “Alzheimer hastaları özellikle hastalığın ilk döneminde depresyon ve kaygı bozuklukları yönünden desteğe ihtiyaç duyabilirler. Her evrede uyku bozuklukları görülebilir. Hastalığın daha ileri evrelerinde ise davranış problemleri yönünden dikkatli olmak gerekebilir.  Öncelikle hastalığı iyi araştırmak, bilgi sahibi olmak hasta yakınları acısından iyi bir başlangıç olabilir. Hasta bakımının ve ihtiyaçlarının getirdiği yük, hasta yakınlarında da yalnızlaşma, depresyon ve tükenmişlik getirebiliyor. Sorumlulukların paylaşılması, sosyal destek grupları, diğer hasta yakınlarıyla irtibat, psikiyatrik ve psikolojik destek almaktan kaçınılmamalıdır.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...