Asla bana olmaz demeyin!

Asla bana olmaz demeyin!

SAĞLIK Haberleri

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında gerçekleştirilen Meme Sağlığı Derneği MEMEDER’in düzenlediği Pembe Festival’e misafir olan İstanbullu Gelin dizisinin Begüm’ü Özge Borak ve Gözde’si Didem İnselel ile Avlu dizisinin Cezaevi Müdiresi Melis Ersoy’u canlandıran Deniz Barut, genetik yatkınlık olsun olmasın, her yıl kontrol için mamografi çektirmeyi ihmal etmediklerini söyleyerek erken teşhis için çağrıda bulundu: Asla Bana Olmaz Demeyin!

ZİYNETİ KOCABIYIK

Meme kanseri ile henüz 6 yaşındayken, annesine konan ‘meme kanseri’ teşhisi ile tanıştığını anlatan Özge Borak “Annemin memesinin dörtte biri alındı. Ne yazık ki çok erken yaşta meme kanseri ile tanışmış oldum ama annem sağlığına kavuştu ve tekrar nüksetmedi. Fakat genetik yatkınlığım sebebiyle ben 22 yaşımdan beri her yıl mamografi çektiriyorum ve uzun bir süredir de her yıl check-up işlemlerimi yaptırıyorum’’ dedi.

Haberci gözüyle meme kanseri
Pembe Festival’in son gününde haberciler, medyada ve sosyal medyada meme sağlığını konuştu. Anadolu Ajansı Pazarlama ve Satış Direktörlüğü çalışanı ve eski sağlık programı sunucusu Berda Özdiktaş moderatörlüğünde düzenlenen oturumda gazetemiz sağlık editörü Ziyneti Kocabıyık, Milliyet gazetesi editörü Tülin Açıkbaş, TGRT Haber muhabiri Özay Erad ve blog yazarı Esra Ertuğrul, konunun medyadaki işlenirliği ve doğru haber sürecine giden yolda yaşanan sıkıntıları masaya yatırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...