11.10.2018 10:20
Yaşlanma karşıtı besinler

Yaş ilerledikçe, yaşanmışlığın verdiği yorgunluk ve çizgiler üstümüzden eksik olmuyor peki bunları önlemek için veya geciktirmek için spor yapmanın yanında düzenli beslenmekte gereklidir. İşte yaşlanmaya karşı tüketmeniz gereken besinler.

Her geçen yıl bir yıl daha yaş alırken yıllara meydan okumayı kim istemez değil mi?
Sağlıklı beslenme bu anlamda büyük önem kazanırken hayatımıza katacağımız besinler bu konuda en büyük destekçimiz.  İşte yaşlanma karşıtı besinler.
 
Kırmızı Meyveler

 

İçerisindeki flavanonlar ve antosiyaninler vücuda zarar veren oksidatif strese karşı savaşır. Aynı zamanda antikanserojen etki göstererek çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkisi vardır.

Yoğurt

 

Yoğurdun içeriğindeki B grubu vitaminlerinden olan riboflavin  cilt yenileyici ve güzelleştirici etkisiyle kırışıklıklara karşı savaşan anti-aging  niteliktedir. Kilo kaybı için en büyük destekçilerimizdendir yağsız süt ve süt ürünleri. Kalsiyum ve probiyotik içeriğiyle beslenmemizin olmazsa olmazlarından.  

Yeşil Elma

 

Yeşil elma yüksek C vitamini ve antioksidan içeren bir meyvedir. Pektin içeriğiyle tok tutar, sindirim sistemini destekler. Posa içeriği ile yaşlanma karşıtı besinlerdendir.

Balık

 

Omega-3 yağ asitlerinden zengin balıklar yaşlanmış cilt hücrelerinin yenilenmesinde ve cildin genç kalmasında oldukça etkilidir. Hücre hasarına karşı savaşarak yaşlanma karşıtı etki gösterir.

Domates

 

Domates, kalp rahatsızlığı, yüksek kolesterol ve kanseri önlemeye yardımcı likopen içerir. Likopen, doğal bir güneş koruyucu görevi üstlenerek UV ışınlarının güneş lekesi, kuruluk ve kırışıklığa sebep olan etkilerine karşı koruma sağlamaktadır.

Yağlı Tohumlar



Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar içerdiği yüksek oranda E vitamini ile yaşlanma ve ciltteki deformasyonu önler. Aynı zamanda kalbinizin dostudur, kolesterol üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. Ancak enerji ve yağ içeriği de yüksek olduğundan tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir.
 
Siyah üzüm

 

İçeriğindeki antosiyanin, C ve E vitamini ile cildi besler, cilt yenilenmesini sağlar. Kronik hastalıkları karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle mevsiminde tazesini, onun dışında da kurusunu tüketin.

YORUMLAR