Bebeğinizi tiryaki yapmayın

Düzenleyen:
Bebeğinizi tiryaki yapmayın

SAĞLIK Haberleri

Emziren anneler, bebeğinize süt verirken sigara içmeye devam ediyorsanız, çocuğunuzun ileriki yıllardaki sigara bağımlılığı riskini artırdığınızı biliyor musunuz?

ZİYNETİ KOCABIYIK

Son dönemde ortaya çıkan çalışmaların, nikotinin izlerinin 72 saat boyunca kanda kaldığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır “Bazen anneler sigara içerken emziriyor ve bunun için doktorlarından onay aldıklarını söylüyorlar. Ancak biliyoruz ki, eğer anne sigara içiyorsa, ya da pasif içiciyse nikotin, annenin sütünden 3 saatte temizleniyor. Yan ürünleri ise 72 saate kadar kanında kalıyor. Bu bu da demek oluyor ki, emziren annenin sütünde nikotin var. Anne sigara içtikten yarım saat sonra nikotin ve diğer zararlı maddeler anne sütüne geçiyor. Sigara içen anneler bir taraftan bebeğinizi nikotinin bütün hastalık yapıcı etkilerine mahkûm ederken, diğer taraftan da ileriki yıllarda tiryaki olmasını kolaylaştırıyorsunuz” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...