Zeytinyağı sağlığınızı bozmasın!
Düzenleyen:
Çağla Türk
SAĞLIK Haberleri
Uzmanlar, iyi saklanmayan zeytinyağının şifa özelliğinin olmayacağını ifade ediyor.
Canan Eraslan
Öğretim Üyesi Mine Güngörmüşler, zeytinyağının şeffaf cam ya da plastik şişelerde saklanması nedeniyle yoğun ışık ve ısıya maruz kaldığını, ürünün kötü tat ve koku oluşumuyla besin değerlerini yitirdiğini söyledi. Güngörmüşler, şu tavsiyelerde bulundu:
* Daha önce kullanılmış plastik şişeler, mikrobiyal üremeye sebep oluyor.
* Markasız yağların büyük çoğunluğu tahsiş, yani başka yağlarla karışımdır.
* Renkli cam şişede, 15 derece civarında saklayın.
* Porselen ya da çelik kaplar da iyi bir saklama yöntemidir.