Böbreklerini kardeş payı yaptılar

Böbreklerini kardeş payı yaptılar

SAĞLIK Haberleri

Kırşehir’de mobilyacılık yaparak geçimini sağlayan Murat Akkoç 9 ay önce ayaklarında ödem ve nefes darlığı yaşadı. Hastanede yapılan ilk tetkiklerin ardından böbreklerinde yetmezlik olduğu belirlenen Murat Akkoç ilaç tedavisine başladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ancak ilaçlara rağmen böbrek yetmezliği ilerleyen Akkoç’a doktorlar diyalize girmesi ya da organ nakli yapılması gerektiğini söylediler. Bunun üzerine haftada 3 gün diyalize girmeye başlayan Akkoç, diyaliz süresince zor günler geçirdi. Yaşadıklarını “Ne iş ne sosyal hayatım kaldı. Hayatım diyaliz ve ev arasında geçmeye başladı. Yarım bir hayat yaşadığımı hissetmeye başladım. Psikolojim altüst olmuştu. Kadavradan böbrek bekliyordum ama ne kadar sonra çıkacağı belli değildi” diye anlatan Murat Akkoç’a destek kız kardeşinden geldi. Böbreğini almak istemeyen ağabeyini zorla ameliyata ikna etti. Memorial Ataşehir Hastanesi Böbrek Nakli Bölümünden Doç. Dr. Sabri Tekin ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla yeniden sağlığına kavuşan Murat Akkoç, diyalizden kurtuldu. Tedavi süreci boyunca ağabeyini hiç yalnız bırakmayan Menekşe Akkoç “Ağabeyimin tedavi ve diyaliz sürecinde neler yaşadığını çok iyi biliyorum. Bu şekilde ne kadar dayanabilir diye düşündüm. İstememesine rağmen onu ameliyata ikna etttim. Böbreklerimizi de kardeş payı yaptık” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...