Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Protein tozunu ezbere kullanmayın

Protein tozunu  ezbere kullanmayın

SAĞLIK Haberleri

Sporcu ürünlerinin aktif spor yapan kişilerin ve profesyonel sporcuların özel beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için üretildiğini belirten Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği Başkanı Samet Serttaş, bu ürünlerin kas yapmak amacıyla kullanılmasının ölümle sonuçlanabilen ciddi sağlık problemlerine yol açtığını söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kısa yoldan kas yapma telaşına düşenlerin, hayal ettikleri görüntüye protein tozları ve diğer sporcu gıdaları ile kavuşmaya çalıştıklarını ifade eden Serttaş “Sporcu beslenme destek ürünleri kas yapmak için üretilmiş besinler değildir. Bu yüzden sporcu gıdaları herkese uygun olmaz. Kişinin yaptığı sporun yoğunluğuna göre spor öncesi ve sonrasında oluşacak beslenme açıklarını gidermek için ürünün üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanılmalıdır” dedi.

AMATÖRLER HER ÜRÜNÜ TÜKETMESİN
 Profesyonel ve lisanslı sporcularla, spor salonlarına giden amatör sporcuların beslenme şekillerinin farklı olduğunu ifade eden Serttaş “Sporla kaybedilen kasların tekrar kazanılması için özel bir beslenme programı gereklidir. Bu program fazla miktarda et, yumurta ve süt gibi normal besin öğeleri ile yapılabilir veya proteini konsantre şekilde sunan çeşitli sporcu gıdalarına da başvurulabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...