“Doğumdan itibaren organ bağışçısı olalım”

“Doğumdan itibaren organ bağışçısı olalım”

SAĞLIK Haberleri

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerde organ bağışı oranlarını artırabilmek için dünyada uygulanan “varsayılmış rıza sistemi”ne geçilmesi gerektiğini söyledi.

ZİYNETİ KICABIYIK

Bu sistemin uygulandığı ülkelerde, yasaların doğuştan itibaren herkesin organ bağışçısı olması yönünde işlediğini söyleyen Dr. Kahveci “Sisteme göre kişi, aksi beyanı olmadıkça doğuştan bağışçı kabul ediliyor. 2015’te İngiltere’nin Galler Bölgesi de varsayılmış rıza sistemine geçti ve bağış oranlarını yüzde 35 artırdı. Fransa da geçti, orada da bu civarda bir artıştan bahsediliyor” dedi. Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında, Astellas İlaç Türkiye’nin şartsız katkılarıyla bir farkındalık kampanyası düzenledi. Kahveci sosyal medyada #bizsizedonörüz etiketi ile paylaşım yapmaya çağırdı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...