Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erkek öğrenci daha şişman

Düzenleyen:
Erkek öğrenci daha şişman

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığının tüm ortaokul ve liselerde başlattığı “Sağlıkla ilgili fiziksel uygunluk karnesi”nin ilk sonuçları yayınlandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

e-Okul sistemine entegre edilen karne uygulamasındaki veriler, 10-14 yaş grubu erkek öğrencilerin yüzde 20,2’sinin fazla kilolu, yüzde 13’ünün şişman; kız öğrencilerin ise yüzde 19’unun fazla kilolu, yüzde 7,8’inin şişman olduğunu ortaya koydu. 15-18 yaş grubunda ise, erkek öğrencilerin yüzde 16,5’i fazla kilolu, yüzde 6,8’i şişman; kız öğrencilerin yüzde 13,5’i fazla kilolu, kız öğrencilerin yüzde 4,3’ü şişman çıktı. Millî Eğitim Bakanlığının iş birliğinde yürütülen programla yılda iki defa öğrencilerin sağlıklı fiziksel aktivite kapasiteleri ölçülüyor. Gelişmiş ülkelerde  de uygulanan bu çalışmanın, öğrencilerin gelişimlerinin takip edimesi  ve fiziksel aktivitenin artırılması için faydalı olması hedefleniyor. Karne sonuçları veliler tarafından e-Okul’dan takip edilebiliyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...