Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'den fiyakalı açılış

Düzenleyen:
Fenerbahçe'den fiyakalı açılış

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Avusturya ekibini Maresic (k.k.) ve Neustaedter’in golleriyle yıktı, play-off için büyük avantaj yakaladı

UĞUR AKTAN

Fenerbahçe, Avusturya temsilcisi Sturm Graz’ı deplasmanda 2-1 yendi ve ikinci Aykut Kocaman dönemine galibiyetle başladı. Maça iyi başlayan temsilcimiz, henüz 10. dakikada gelişen ilk Sturm Graz atağında kalesinde golü görünce küçük çapta bir şok yaşadı. Şener’in arkasına sarkan Röcher’in soldan yaptığı ortayı iyi değerlendiren Hierlander ev sahibi takımı öne geçirdi: 1-0. Golün ardından kısa sürede toparlanan Fenerbahçe, Ozan ve Valbuena’nın etkili oyunuyla tempoyu yükseltti. 29’da günün en iyi ismi Alper Potuk sağdan ceza sahasına sokuldu, Ahmethan’a atmak istediği pasta araya giren Maresic topu kendi ağlarına yolladı: 1-1. 35’te Valbuena’nın kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Neustaedter ilk yarının skorunu belirledi: 1-2.
Rövanş 3 Ağustos’ta
İkinci yarıda, ligi başlayan ve fiziksel açıdan iyi durumda olan Avusturya temsilcisi daha ağır basan taraftı. Fenerbahçe’nin 60’tan sonra oyundan düşmesiyle orta sahayı çabuk geçen Sturm Graz buna rağmen tehlikeli bir atak gerçekleştirmekte zorlandı. Uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan ev sahibi ekibe pozisyon şansı tanımayan Fenerbahçe, 70’ten sonra oyuncu değişiklikleriyle fiziksel gücünü yükseltince maç yeniden dengelendi. Aykut Kocaman’ın öğrencileri 80’den sonra yakaladıkları kontra atakları iyi değerlendiremeyince 90 dakika 2-1 sona erdi ve Fenerbahçe 3 Ağustos’ta Kadıköy’de oynanacak rövanş öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

Alper Potuk parmak ısırttı

Fenerbahçe’de dün Alper Potuk fırtınası esti. 1-0 gerideyken rakibin kendi kalesine attığı golde topu alışı, ayakta kalışı ve son hamlesiyle skorun 1-1’e gelmesini sağlayan futbolcu tam not aldı. Alper maç sonrası, “Kendimi fiziksel ve mental olarak çok iyi hazırladım. Özgüvenimiz de hocamızın desteğiyle yerine geliyor. İyi bir başlangıç yaptık. İnşallah galibiyetlere devam etmek istiyoruz. Ver-kaç yaptım aslında Ahmethan boştu ama rakip araya girdi ve gol oldu. Çok mutluyum inşallah böyle devam eder” açıklaması yaptı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...