Terim planlama yaparken görevden alındı

Düzenleyen:
Terim planlama yaparken görevden alındı

SPOR Haberleri

Fatih Terim, görevine son verildiğini yardımcıları Mehmet Özdilek, Levent Şahin ve Tolunay Kafkas’la planlama toplantısı yaparken öğrendi. Ali Dürüst’ün yönetimin kararını tebliğ etmesi sonrası Terim, avukatlarını çağırdı. Demirören yurt dışına çıktı, Zülfikaroğlu telefonlarını kapattı

Türkiye Futbol Federasyonu, önceki gün sürpriz bir karar alarak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’le yolların ayrıldığını duyurdu. Bu açıklama sonrası perde arkasında neler yaşandığı kamuoyunda büyük merak konusu oldu. Terim istifa mı etti yoksa görevden mi alındı? Yavaş yavaş su yüzüne çıkan gerçekler, Terim’in şok bir kararla görevden alındığı yönünde. Sızan haberlere göre çarşamba günü yaşananlar şöyle: Sabah saatlerinde Riva’da TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 2. Başkan Servet Yardımcı, Ali Dürüst ve Cengiz Zülfikaroğlu bir toplantı gerçekleştirdi. Çok uzun sürmeyen toplantıda karar verildi; ‘Terim’le yollar ayrılacak…’ Millî Takımlardan Sorumlu TFF Başkanvekili Ali Dürüst’e, ‘Hoca’ya durumu sen bildir’ dendi. 
Fransa’ya gideceksin!
Bu gelişme sonrası Ali Dürüst, Levent’teki Perili Köşk’e yani millî takımın çalışma ofisine doğru yola çıkar. O sırada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 1. Yardımcı Mehmet Özdilek, 2. Yardımcı Levent Şahin ve Genç Millî Takımlar Sorumlusu olarak göreve yeni getirilen Tolunay Kafkas, 2 Eylül’deki Ukrayna ve 5 Eylül’deki Hırvatistan maçının planlaması üzerinde çalışmaktadır. Gayet şen şakrak geçen çalışma sonrası Terim, Özdilek’e “Sen önce Fransa’daki maçı izle, sonra 5 Ağustos’ta Dortmund-Bayern Münih, ardından da 6 Ağustos’ta Samsun’da oynanacak Beşiktaş-Konyaspor maçını’ der. Sonra dörtlü Ukrayna ile Hırvatistan maçı üstüne koyu analizler ve istatistiklerle dolu bir sohbete başlar. 
Eyvah Dürüst geldi!
Toplantı sırasında Ali Dürüst’ün binaya giriş yaptığı haberi gelir. Millî takım teknik heyeti bir anda büyük bir şaşkınlık yaşar ve ‘Eyvah! Ali Başkan geliyorsa mutlaka önemli şeyler vardır’ diye endişeye kapılırlar… Sonra Dürüst, Terim’e yönetimin kararını bildirir. Bir anda buz gibi bir hava yaşanır toplantı salonunda. Terim, o anlık şoktan kısa bir süre sonra içeri girer, ‘Arkadaşlar. Durum budur. Paniğe gerek yok’ der, ardından sekreteryaya avukatlarını Levent’e çağırmasını söyler. Yeni yapılanma süreci, 20 dakika içinde vedaya dönüşmüştür! 
Mehmet Hoca sen kal!
Terim, yardımcıları Levent Şahin ve Mehmet Özdilek’e döner, “İkinizin kalmasının millî takım için daha hayırlı olacağına inanıyorum” der. Bu görüş, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından da benimsenir. Millî takımı ilk iki maça Mehmet Özdilek hazırlayacaktır. Ancak TFF, Terim’in 6 ay boyunca 1. yardımcısı olması için uğraştığı Özdilek’in sözleşmesini bir türlü yapmamıştır. Bu sürede Özdilek’e Süper Lig takımlarından teklifler gelir ancak hepsini geri çevirir. Terim’in görevden alındığı saatlerde Özdilek ile mukavele imzalanacağı söylense de bu işlem gerçekleştirilmez! Daha da şaşırtıcı olanı Dürüst, birkaç saat sonra Özdilek’e ‘Şimdilik bu işleri dondurduk, birkaç gün bekleyelim’ der.
Tek başına yapamaz!
TFF Yönetim Kurulu üyeleri yeni teknik direktörün kim olması gerektiği konusunda hem fikir değildir. Bazı üyeler, öne çıkan Şenol Güneş, Mircea Lucescu, Mustafa Denizli isimlerinin aksine ‘yabancı ama genç bir teknik adamın olması’ görüşünü savunur. Bazı yöneticiler ise Özdilek’in Lucescu veya Denizli ile beraber çalışmasını savunur. İşte tüm bunlar yaşanırken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim’i çileden çıkaracak sözü söyler; “Hocam bize isim önerir misiniz?’ Demirören, saat 17.30 sularında İstanbul’u terk edip Paris’e uçar. Gerekçe olarak da özel işlerini öne sürer. Başkan Yardımcısı Zülfikaroğlu da telefonlarını kapatır. 

36 GÜN SONRA UKRAYNA KARŞILAŞMASI VAR
İki maçlığına Güneş

Fatih Terim’in görevine son veren Türkiye Futbol Federasyonu, yeni hoca için çalışmalara hemen başladı. Çünkü A Millî Takım’ın 2 Eylül’de Ukrayna ile Kiev’de, 5 Eylül’de de Hırvatistan ile Eskişehir’de oynayacağı 2020 Dünya Kupası grup eleme maçları bulunuyor. Bu iki kritik karşılaşma, Rusya’daki Dünya Kupası’na gidip gidemeyeceğimizi büyük ölçüde belirleyecek. Bu yüzden TFF yöneticileri, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e 2 maçlık teklif götürmeye hazırlanıyor. Başkan Yıldırım Demirören’in, Fikret Orman’dan “Şenol Hoca’ya 2 maçlığına izin verin” isteğinde bulunarak, tecrübeli teknik adamın kısa bir süre çift takım çalıştırmasını isteyecek.


Kamuoyu tecrübeli teknik adama ödenecek tazminatı merakla bekliyor. 4 yıl önce Galatasaray’dan ayrılan Fatih Terim, 15 Kasım 2013 tarihinde TFF ile 5+2 yıllık bir sözleşmeye imza atmıştı. 15 Kasım 2018’e kadar devam edecek sözleşmenin ardından 2 yıllık opsiyon devreye girecekti. Terim, sözleşmesini tek taraflı olarak feshederse TFF’ye 1 milyon 450 bin avro tazminat ödeyecekti. TFF’nin Terim’i görevden alması durumunda ise sözleşmesinin bitimine kadar (16 ay) olan maaşı ödenecekti. Yıllık garanti ücreti 3,5 milyon avro olan Terim, 4,7 milyon avro tazminat alma hakkına sahip. İki tarafın avukatları nerede nasıl anlaşır, onu zaman gösterecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...