Derbinin önüne geçen Ali Palabıyık'ın notu: 7,8

Düzenleyen:
Derbinin önüne geçen Ali Palabıyık'ın notu: 7,8

SPOR Haberleri

Gözlemciye göre; siyah-beyaz hatası Cenk’in verilmeyen penaltısı. Diğer hataları ise zamanında çıkmayan 3 sarı kart. Yardımcı hakem Cem Satman’ın notu da 7,9. Hatası ise Negredo’nun nizami olan ancak ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golü.

Ömer Faruk ÜNAL

Kadıköy’deki “kırmızı” derbide Fenerbahçe Beşiktaş’ı 2-1 ile geçti ancak yine gündem ve konuşulan futbol, taktik değil maçın önüne geçen hakemlerin yönetimiydi. FIFA kokartlı Ali Palabıyık, yine olaylı bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçını geride bıraktı. Kartal’ın ağır yaralandığı maçta Ali Palabıyık’a da ağır bir fatura gelecek gibi görünüyor. Kamuoyunda ve hakem yorumcularının ortak görüşü, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma’nın ikinci sarı kartının ucuz olduğu, Negredo’nun nizami golünün ofsayt gerekçesiyle verilmediği ve Cenk’e ceza sahası içinde yapılan hareketin penaltı olduğu şeklindeydi. 

Karşılığı 4 hafta ama...

Peki hakemin notunu veren gözlemci Hamza Işın, gözlemcilere verilen eğitim paketinde bu maçın değerlendirmesini nasıl yaptı? Ali Palabıyık’ın derbi notu: 7,8. Yani “başarısız bir yönetim.” Gözlemciye göre orta hakemin tek (siyah-beyaz) hatası Cenk’in penaltısını vermemesi. Diğer hataları ise Quaresma, Medel ve Pepe’nin sarı kartlık hareketlerini ‘es’ geçmesi zamanında cezalandırmaması. Peki bu ne anlama geliyor? Kitaptaki karşılığı 4 hafta dinlendirme. Ancak araya millî maç haftası giriyor ve sonrasında TFF 1. Lig’den başlayacağı için bu 6 haftaya denk geliyor. Artık Ali Palabıyık ve Cem Satman’ın sezon sonuna kadar Beşiktaş maçı şansı da kalmadı.

Bile bile lades!

Sonuç böyle ama sebeplerine inildiğinde ise dikkat çekici istatistiklerin ve olayların gözardı edildiği bir gerçek. Yusuf Namoğlu MHK’si yakın zamanda Beşiktaşlı Dusko Tosic ve Ricardo Quaresma’ya ikişer kırmızı kart gösteren Ali Palabıyık’ı derbiye veriyor. Sadece bu mu? Geçen sezon Vodafone Park’ta oynanan olaylı Beşiktaş-Fenerbahçe kupa maçını hatırlayalım. Robin van Persie’nin tahrikleri ve Tosic’in kırmızısının olduğu mücadele. Ne gariptir ki, o maçtaki hakemlerin hepsi (4. hakem dâhil) önceki gün Kadıköy’de görevliydi. Tansiyonu yüksek maç sonunda da MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun Ali Palabıyık’ı aradığı ve bir süre kafasını dinlemesini istediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...