Koç darbesi!

Düzenleyen:
Koç darbesi!

SPOR Haberleri

“Federasyon, antrenör, futbolcu, medya baştan aşağıya değişmeli. Devlet kesinlikle işin içinde olmalı. 5 sene Avrupa’ya gitmemeyi bile göze almalıyız”

M. EMİN ULUÇ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘’Sporun geleceği aydınlık mı?’’ panelinde çarpıcı sözler kullandı. Futbolla alakalı olarak, “Baştan aşağıya yapının değişmesi gerekiyor. Federasyonun, antrenörlerin, futbolcuların ve medyanın baştan aşağıya değişmesi lazım. Yeniden bir yapılandırma yapmamız lazım” diyen Koç, “Türkiye’de büyük kulüplerde şirket sahipliği yok. Kolay kolay sermaye koymak mümkün değil. Sermaye koyabiliyorsunuz ama buna rağmen en fazla mart ayını görebiliyorsunuz. Elimizdeki mevcut araçlara baktığımız zaman, bizlerin bu işin içinden çıkması mümkün değil. Belki 5 sene Avrupa’ya gitmemeyi bile göze alabiliriz. Bu noktaya gelmemizin sebebi sorumsuzca yönetiliyor olmamız. Biz elimizi yüzümüze bulaştırıp bir sonraki seçimlerde ayrılsak bir sorumluluğumuz yok. Bu sorumluluk da getirilmeli” sözlerini kullandı. 

Radikal olmalıyız

Başkan, “Buradan çıkmamız son derece radikal yöntemlerle olabilir. Devlet kesinlikle işin içinde olmalı” vurgusu yaparken, “Ayrıca finans kurumları da işin içinde olmalı. Anadolu kulüpleri için Türk futbolcular TL alıyor ama büyük kulüplerde futbolcular döviz alıyor. Aldığımız yabancı oyuncular yaşlı. Son durak mukaveleler oluyor. En yaşlı liglerden biriyiz. Yeni statlar olmasına rağmen altyapıya önem vermiyoruz. Alırken de satarken de kaybediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan, “Biz Fenerbahçe olarak kesin bir tavır içindeyiz. Bundan sonra TFF’yi yönetecek insanların, sporun ruhunu anlayan bir yapıdan oluşması gerektiğini düşünüyoruz” diyerek dün G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz’in Federasyon’u istifaya davet ettiği saatlerde çok konuşulacak sözler kullandı.

Uyanık olmalıyız!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç #HeForShe sosyal sorumluluk projesi için çeşitli basın kuruluşlarının spor müdürleriyle bir araya geldi. Son günlerde sosyal medyada yayılan ve Fenerbahçeli taraftarların çektiği öne sürülen bir videoyu da değerlendiren Koç "Bu video, 23 Temmuz 2018 tarihinde bir video paylaşım sitesine yüklenmiş. F.Bahçe'mizin o tarihte herhangi bir müsabakası yok. Bazı hesaplar bu videoyu alarak sanki 11 Kasım Pazar günü oynadığımız Alanyaspor mücadelesinden önce çekilmiş gibi paylaşıyor" dedi. Ülke olarak uyanık olmamız gerektiğini ifade eden Koç, "Fenerbahçe değerlerine uymayan, milletçe birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan ve tarafımızca asla kabul edilemeyen bu videolar ile ilgili gerekli girişimleri başlatıyoruz. Tehlikeli şeyler dönüyor. Provokasyon mu tesadüf mü bilemiyorum ama bu konuda uyanık olmamız lazım" şeklinde konuştu.

Magenta kızdırdıysa özür dilerim

Alanya maçında magenta renkli formayla mücadele ettikleri için bazı taraftarların tepkisini aldıklarını söyleyen Ali Koç, “Magenta rengi, mavi ile pembenin karışımı. Mavi erkeği, pembe ise kadını simgeliyor. Alanya maçında ilk ve tek defa çıktık. Kızan taraftarlardan özür dilerim ama anlayışla karşılayacaklarını umuyorum” dedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...