Böyle gitmez

Düzenleyen:
Böyle gitmez

SPOR Haberleri

“Türk futbolunun borç yükü büyük. Bunun sürdürülebilirliği yok. Devletin, bankaların ve kulüplerin içinde olduğu yapılanma sürecinin başlaması gerekiyor”

MURAD TAMER

Ali Koç’la birlikte ‘’Sporun geleceği aydınlık mı?’’ panelinde konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kulüplerin ekonomik durumunu, “Bu şekilde sürdürülebilir değil” sözleriyle özetledi. Orman, “Türk futbolu bu borç yükünü, bütçeleri küçülterek ve rekabeti artırarak yapabilir. Fenerbahçe şu futbolcuyu aldı, biz neden alamadık deniyor ama Avrupa ile 3 yıllık anlaşmamız var. Futbolcu satamadan kimseyi alamıyoruz. Genç oyuncuyu almak için finansman lazım. Böyle bir kaynak yoksa oluşmuş oyuncuyu alıp maaşını yüksek tutarsınız. Bunun sürdürülebilirliği yok. Zor bir iştir, kulüp başkanlığı ya da yöneticiliği. Devletin, bankaların ve kulüplerin içinde olduğu yapılanma sürecinin başlaması gerekiyor. Kulüpler Birliği bence hazır. Şu an bir çalışma var. İnşallah güzel bir şey olur” ifadelerini kullandı. 

İbra gelecek mi?

Sivas maçında taraftarın, “Fikret Orman paralar nerede” tezahüratları sorulan Orman, “Beşiktaş iki sene şampiyon oldu. 3 sene üst üste şampiyon olmak için yatırım yapıyorsunuz. Kulübün giderini artırıyorsunuz ve bu kontratlar devam ediyor. Giderler artıyor ama gelirler azalıyor. Ben Beşiktaş’ı 400’ün üzerinden mahkemeden aldım. Stadyumu kendi kaynaklarınızla yapıyorsunuz, UEFA ile iyi bir noktaya getiriyorsunuz ama sonunda ‘Paralar nereye’ durumuna geliyorsunuz” karşılığını verdi. Başkan, “Kimsenin altyapı ile ilgilendiği yok. 10 tane saha yaptık ama sorular şöyle: ‘Ibrahimovic gelecek mi, forvet gelecek mi?’ Hep beraber zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Paydaşların bir masada oturup hızlı olarak bir programa başlaması lazım” dedi.

Böyle gitmez

Babel can sıkıyor

Zor günler geçiren Beşiktaş’ta şimdi de Ryan Babel krizi yaşanıyor. Futbolcuya 2,2 milyon avrodan 2+1 yıllık sözleşme teklif edildiği fakat Hollandalı yıldızın hem yıllık 3,3 milyon avro, hem de net 3 yıllık sözleşme istediği öğrenildi. Babel’in, istediği teklifi alamadığı için moralinin bozuk olması sebebiyle son maçlarda performansının düştüğü de gelen bilgiler arasında. 

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN 6222 AÇIKLAMASI
Maddeler çok ağır

Kulüpler Birliği Vakfı’nın kasım ayı olağan toplantısı dün yapıldı. Başkan Fikret Orman yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verirken, “Toplantımızda Kulüpler Birliği olarak kulüp başkan ve temsilcileriyle 6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun”da yapılması planlanan değişiklikleri düzenleyen kanun teklifini madde madde değerlendirdik. Yasayı incelediğimizde bazı maddelerin, istemeden sporseverleri çok tehlikeli durumlara sokabilecek düzenlemeler içerdiğini gördük” diyerek bunların düzeltilmesi konusunda ilgili bakanlıklara görüş bildireceklerini ifade etti. Orman ayrıca Dünya Ligler Forumu’nun üyelik davetini kabul etmeye karar verdiklerini ekledi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...