Takım ruhu

Takım ruhu

SPOR Haberleri

Cocu döneminde birbirine selam dahi vermeyen sarı-lacivertli futbolcular yeni hocayla birlikte kenetlendi. Herkes elini taşın altına koyunca galibiyetler de başladı.

EMİN ULUÇ

Zezona Phillip Cocu’yla başlayan Fenerbahçe, Erwin Koeman’la kendine geldi. Teknik direktörlerin her ikisi de Hollandalı olmasına rağmen, takıma yaptıkları etki arasında dağlar kadar fark var. Cocu’yla sadece performans açısından değil, psikolojik olarak da dibe vuran sarı-lacivertliler, Koeman ile nefes almaya başladı. Cocu’nun görevde olduğu dönemde, alınan sonuçlar nedeniyle moraller bozuk olan oyuncular, yüksek tansiyonun da etkisiyle birbirlerine selam dahi vermiyordu. Yerli ve yabancı oyuncular arasında uçurumlar oluşmuş, lejyonerler ayrıca kendi aralarında gruplara ayrılmıştı. Bazı oyuncular ise herkese küsmüş, kimseyle konuşmaz olmuştu. Bir zamanlar huzurun adresi olan Samandıra yüksek gerilimli, tatsız bir mekana dönüşmüştü.

Comolli-Başar da çalışıyor
Ancak Erwin Koeaman, selefinin aksine oyuncularla dürüst bir iletişim geliştirdi. Hollandalı teknik adam forma adaleti, rakip analizleri oyuncuların güvenini kazanırken, açık sözlü tavırlarıyla da saygı topladı. Çalışmaları ve davranışlarıyla takıma örnek olan Koeman’ın bu süreçteki en büyük destekçisi ise Damien Comolli’yle Onur Başar. Yapılan organizasyonlar oyuncuların daha fazla bir arada vakit geçirmesini sağlarken gruplaşmalar son buldu, takım içinde küskün kalmadı. Son 3 maçta alınan iyi sonuçlar Samandıra’da yüzlerin gülmesini sağladı. Etkinliklerin verdiği sonuçların her anlamda olumlu sonuç vermesi üzerine Comolli-Başar ikilisi yeni toplantılar için düğmeye bastı. Bundan sonra yapılacak yemekli toplantılara oyuncuların aileleriyle katılması planlanıyor.

Slimani         söz verdi
Girdiği pozisyonları cömertçe harcayarak ligin en kötü golcüsü olan Islam Slimani, Trabzon deplasmanında patlama sözü verdi. Kaçırdığı goller sebebiyle gözüne uyku girmediğini söyleyen Cezayirli yıldız “Artık bu duruma son vereceğim. Taraftarın bana verdiği destek karşılıksız kalmayacak” dedi.

Kazanmak     zorundayız
Ayew, Trabzon deplasmanından galibiyetle dönmeye mecbur olduklarını söyledi. “Son üç maçta aldığımız sonuçlarla özgüvenimiz arttı” diyen Ganalı “Ancak durumumuz iyi değil. Fenerbahçe gibi büyük bir takımın bulunması gereken yere ulaşmak için kazanmaya devam etmeliyiz” ifadesinde bulundu.

Ekici         hırs yaptı
F.Bahçe’ye geldiği günden beri sakatlıklarla boğuşan Mehmet Ekici, eski takımı Trabzonspor’a karşı forma giyebilmek için büyük bir hırsla çalışıyor. Ekici, uzun süreli bir ayrılığın ardından dün kontrollü olarak takımla idman yaptı. Mehmet, Koeman’dan bu zorlu imtihanda kendisine şans tanımasını istedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...