Elektrikliden sürücüsüze geçti

Düzenleyen:
Elektrikliden sürücüsüze geçti

T-Otomobil Haberleri

Amerika’da elektrikli araçlar, güç aktarım organları ve batarya üretimi yapan firma 2003’te Martin Eberhard ve Marc Tarpenning tarafından iki ortakla kuruldu.

Ali Çelik - Adını da Sırp asıllı dahi mühendis Nikola Tesla’dan aldı. Her yıl mali sıkıntılarla boğuşan şirket, Musk’ın yönetime geçmesiyle rahatladı. 2009’da Amerika Enerji Bakanlığı’ndan 465 milyon dolar destek alan Tesla Motors, 2013’te aynı ödenekleri alan Ford ve Nissan gibi devlerden önce borcunu ödedi. 2015’te ‘Model S’ ismi verilen otomobiliyle dünya çapında 75 binlik satış barajını aştı. ‘Model 3’ aracı tanıtımında sadece birkaç saat içinde 135 bin adet otomobil satmayı başardı. Şirkette yüzde 27’lik hissesi bulunan Musk, hem yönetim kurulu başkanı hem de CEO olarak görev yapıyor. 2017’de piyasa değeri General Motors ve Ford’u geride bırakan şirketin yatırımcıları arasında Google’ın kurucuları Sergey Brin-Larry Page ve eBay’in eski başkanı Jeff Skoll yer alıyor. 

Musk’ın hayatından...
¥ Elon, bazı haftalar 100 saatten fazla çalıştığını açıkladı. Yani bu her gün 15 saat işe vakit ayırdığını gösteriyor. 
¥ Google’ın kurucularından Larry Page “Bir gün servetimi bir yere bağışlamaktansa, Elon Musk’a bırakmayı tercih ederim. Adam Mars’a gitmek istiyor; dünyayı değiştirecek” açıklaması yaptı. 
¥ 1977 yılında çevrilen James Bond filmindeki denizaltında giden arabayı tam 1 milyon dolar karşılığında satın aldı. Sebebi sorulduğunda günlük kullanım için aynısı yapmak istediğini söyledi. 
¥ Bugün 15 milyar dolara yakın servetin sahibi olan Musk, ABD’nin en büyük güneş enerji sistemi SolarCity’nin hissedarı ve şirketin en üst yöneticisi. 
¥ Kardeşi Kimbal Musk abisi için “Okulda zor zamanlar geçirmişti. Popüler olmak bir yana, itilip kakılanların arasındaydı’ dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...