Tesla X SUV resmî olarak en güvenli otomobil

Tesla X SUV resmî olarak en güvenli otomobil

T-Otomobil Haberleri

Tesla Model X, her kategoride 5 Yıldızla artık resmî olarak piyasadaki en güvenli SUV olarak tescillendi

Tesla Model X SUV en güvenli otomobil

Tesla Model X SUV, NHTSA tarafından yapılan bütün çarpışma güvenliği testlerinde, 5 yıldız alarak piyasadaki en güvenli SUV olarak tescillendi. Ayrıca Tesla Model X SUV testlerde, diğer SUV'ler arasında en düşük yaralanma olasılığına sahip otomobil ünvanını aldı. Sonuç olarak Tesla elektrikli SUV Model X, 5 yıldızlı piyasanın en güvenli sürüşüne sahip aracı oldu. NHTSA bunu resmi olarak tescilledi. 

Tesla yine başardı

Tıpkı önceki Model S gibi tümüyle çevre dostu elektrikli Model X, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından derecelendirildi. Detaylı yürütülen bir çarpışma testinden sonra tüm kategorilerde 5 yıldızlı bir puan aldıTesla Model X

Tesla bu başarısını bir blogda yayınladığı haber ile paylaştı:
“Model X’i bugüne kadarki en güvenli SUV olarak tasarladık. Bugün [NHTSA], bağımsız bir testin ardından Model X’e 5 yıldızlı bir güvenlik derecesi verildiğini açıkladı. Her kategori ve alt kategorileri de kapsayacak şekilde, şimdiye kadarki en iyi SUV olma özelliğini taşıyor. Bununla gurur duyuyoruz”.

En yüksek güvenlik derecesine ek olarak, Model X de yaralanma riski için yeni bir standart belirlendi. Tesla’nın blogda yayınlanan yazısına göre, “NHTSA’nın testlerinden elde edilen veriler, sadece 5 yıldızlı bir oyla sonuçlanmanın ötesinde… Model X’in şimdiye kadar test ettiği SUV’lerin en düşük yaralanma ihtimaline sahip olduğunu tüm dünyaya gösteriyor.” NTSA’nın şimdiye kadar test ettiği araçların içinde iki numara da Tesla’nın Model S’i. Bu da Tesala’nın ne denli geniş bir çalışma yaptığının ve dünya devi olduğunun bir kanıtı.Tesla Model X

Model X yalnızca çarpışmalardan kurtulmakla kalmaz, Tesla’nın kendinden tahrik sistemi sayesinde kazaları daha ortaya çıkmadan önleyebilir. NHTSA daha önce Tesla’nın özerk sisteminin kaza oranlarını yüzde 40’a düşürdüğünü bildirmişti.

Kendinden tahrikli otomobillerin, insan hatası ile gerçekleşen otomobil kazalarının ana sebebini ortadan kaldırarak ABD’de her yıl 40.000 canı kurtarması bekleniyor. Tesla’sı olanlar trafikte ölümden bir adım daha uzak.

Kaynak : TeknoFormat

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...