2017 ilk yarıda pazar lideri yine Renault

Düzenleyen:
2017 ilk yarıda pazar  lideri yine Renault

T-Otomobil Haberleri

17 yıldır binek araç pazarında liderliğini sürdüren Renault, yüzde 15,9 pay ile 2017 ilk yarıda da pazar liderliğini devam ettiriyor.

17 yıldır binek araç pazarında liderliğini sürdüren Renault, yüzde 15,9 pay ile 2017 ilk yarıda da pazar liderliğini devam ettiriyor. Renault Grubu, ilk 6 ayda pazar payını 0,7 puan artırmayı başararak toplam pazardan yüzde 18,7 pay elde etti. Türkiye’de en çok satılan ilk üç model arasında Megane Sedan ve Clio HB yerini alırken 4x4 pazarının liderliği de Renault Grubu markası Dacia’nın Duster modeli elinde tutuyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 daralan toplam pazarda Renault Grubu (Renault+Dacia), 75 bin 130 satış gerçekleştirdi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Oyak Grubu Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş “On yedi yıllık binek otomobil liderliğimizin yanı sıra 2017 yılının ilk yarısını toplam pazar lideri olarak tamamladık ve Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk üç modelinin ikisi Renault markasına ait. Bu başarıdan dolayı haklı bir gurur duyuyoruz. Ayrıca ülkemizin en çok tercih edilen modellerinin yerli olması da mutluluk verici. İhracatın lokomotif sektöründe yerli üretim yapan bir marka olarak, Megane Sedan ve Clio ailesi ile pazarda yerlilik oranının yükseltilmesine yaptığımız katkıdan dolayı da ayrıca memnunuz. Pazar, bu sene öngördüğümüz trendde ilerliyor. 2017 yılını 870-890 bin bandında satışla tamamlayacağımızı tahmin ediyoruz“ şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...