Hibrit yükselişte

Düzenleyen:
Hibrit yükselişte

T-Otomobil Haberleri

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt “C-HR Türkiye’de, bin 960’ı hibrit versiyon olmak üzere 5 bin 589 adetlik satışa ulaştı” dedi

Türkiye Frankfurt’ta - ALİ ÇELİK

Toyota, 67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, Türkiye’de üretilen C-HR Hybrid’in daha yüksek güce sahip yeni konsepti C-HR Hy-Power Concept başta olmak üzere, yeni Land Cruiser, Yaris’in spor performans odaklı modeli Yaris GRMN ve Auris’in yeni versiyonu Auris Touring Sports Freestyle’i otomobilseverlerin beğenisine sunuyor. Toyota, ayrıca pick-up pazarında son 50 yıllık üstünlüğünü temsil eden özel bir Hilux versiyonunu da fuarda tanıtıyor.
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, fuarda yaptığı açıklamada, 2017 yılının 8 ayında bin 932’si hibrit versiyon olmak üzere 3 bin 870 C-HR satışı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bozkurt, toplam C-HR satışları içinde hibrit oranının yüzde 50’ye ulaştığını belirterek “Hibrit sahiplerinin şu ana kadar genelde araçlarını satmadıklarını gördük. Son 3 senede hibrit araçlarını ikinci elde satışa çıkarmış kişi sayısı yok denecek kadar az. Toyota C-HR, Türkiye’de pazara sunulduğu 10 aylık süre içinde bin 960’ı hibrit versiyon, 3 bin 629’u benzinli olmak üzere, toplamda 5 bin 589 adetlik satışa ulaştı” dedi. 
Toyota Avrupa Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Johan Van Zyl ise, dünya çapında 11 milyon hibrit satışı gerçekleştirdiklerini, bu satışların 1,5 milyonunun Avrupa’da olduğunu aktardı. 

Pahalı oyuncaklar

Hibrit yükselişte

Ferrari Portofino

Ferrari’nin yeni GT modeli Portofino; 600 HP gücündeki motoruyla 100 km hıza 3,5 saniyede çıkıyor. V8 motorlu araç, en hızlı ‘cabrio’ olma özelliğinin yanı sıra, katlanabilir ‘hardtop’ tavanı, geniş bagaj hacmi ve cömert yaşam alanı ile Frankfurt’ta ilgi odağı oldu. 2018’in ilk çeyreğinde satışa çıkacak araç için Türkiye’den 4 sipariş geldi.

Hibrit yükselişte

Porsche 911 GT3

Porsche 911 GT3, Carrera’daki gibi hareketli bir arka ‘spoiler’a sahip. Sade dış görünüşünün altında, kusursuz bir motor sporları teknolojisi yatıyor. 4 litrelik motor, 500 hp güç ve 460 Nm tork üretiyor. 100 km hıza 3,9 saniyede çıkıyor ve saatte 316 km azami hıza ulaşabiliyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...