Geleceğin gözdesi SUV ve elektrikli

Düzenleyen:
Geleceğin gözdesi SUV ve elektrikli

T-Otomobil Haberleri

Fuarın kesinlikle birçok yıldızı vardı ama adından en çok söz ettiren Mercedes’in 1,6 motorlu 1.000 beygirlik Project One’ı oldu. Sadece 275 adet üretilecek otomobilin bir tanesi de Türkiye’ye satıldı.

Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda bu yıl 10 büyük marka yoktu, fakat ev sahibi Almanlar âdeta show yaptı. Her üretici kendi elektrikli aracını sergilese de fuarın ilgi odağı SUV’ler ve otonom araçlardı. 228 dünya prömiyeri gerçekleşen fuarda 363 yeni model tanıtıldı ve 1.000’e yakın firmanın katılımı ile kendi çapında bir rekora imza attı. 

Çinlilerin ayak sesleri
Avrupalı tüketicinin SUV çılgınlığını çözen Çinliler Frankfurt’ta iyi bir gövde gösterisi yaptı. İki büyük üreticisi Chery ve Great Wall dikkat çekici tasarımları, yüksek teknolojik donanımları ve konfor unsurları ile sergilediği SUV’ler beklenenden fazla ilgi çekti. 

Türkiye’den Frankfurt’a gidenler 
Adapazarı fabrikasında üretilen ve Avrupa’da neredeyse yok satan C-HR, yeni konsepti ile Toyota standında en baş köşede yerini aldı ve fuarda en çok ilgi gören araçlardan birisiydi. Gölcük’te üretilen ve yine Avrupa’da dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ford Tourneo Custom’un 9 kişilik modeliyle Honda’nın Gebze fabrikasından çıkan Honda Civic Sedan ‘dizel’ versiyonu fuarda sergilenen yerlilerden oldu. Hyundai İzmit fabrikasında üretilen i10 ve i20 de Türkiye’de üretilen modeller arasındaydı. Özellikle şasi ve kaporta parçaları ülkemizde üretilen ve Almanya’da montajlanarak ralli dünyasında adından söz ettiren i20’nin yarış versiyonu Frankfurt’ta boy gösteren araçlar arasındaydı.
Geleceğin gözdesi SUV ve elektrikli
Fuarın kızları
Ferrari, İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Portofino’nun adını verdiği yeni modelinin dünya tanıtımını Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. 600 HP gücündeki motoruyla 0’dan 100 km/s hıza 3,5 saniyede ulaşan Ferrari Portofino, en hızlı cabrio olma özelliğinin yanı sıra, katlanabilir ‘hardtop’ tavanı, geniş bagaj hacmi ve cömert yaşam alanı ile kısa süreli yolculuklar için sunduğu, iki adet arka koltuk kullanımıyla ön plana çıkıyor. Ferrari’nin yeni giriş seviyesi GT modeli olan Portofino 2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. 
1909 yılından beri yüksek performanslı otomobiller üreten Bugatti'nin son bombası Chiron’da fuarda yerini alan hızlılar arasındaydı. Markanın en iddialı modeli 0'dan 100 km/s’ye 2,5 saniyenin altında çıkabiliyor. 8,0 litrelik 4 turbo ile beslenen W16 motordan güç alan otomobil, tam olarak 1.478 hp ve 1.600 Nm tork üretiyor. Aracın hızı, elektronik yazılımla 420 km/s olarak sınırlanmış olsa da testlerde saatte 461 km hıza kadar ulaşabilen Chiron, toplamda 42 saniye içinde sıfırdan 400 km hıza çıkıp durarak bu konuda dünya rekorunu elinde bulunduruyor. 
Lamborghini Aventador S Roadster da IAA’da tanıtılan hızlılar arasındaydı. Saatte 350 km hıza çıkan aracın 0-100 km/s değeri ise sadece 3 saniye. 6,5 litrelik V12 motorla 740 hp güç üreten otomobil, ISR şanzıman sistemi sayesinden sadece 50 milisaniyede vites değiştirebiliyor. Arka tarafta karbon fiber motor kaputu kullanan aracın V12 motorunu görmek isteyenler için ayrıca şeffaf bir kaput seçeneği de mevcut. 
Geleceğin gözdesi SUV ve elektrikli
Geleceğin gözdesi SUV ve elektrikli
BURCU ÇETiNKAYA BUCAK - ALİ ÇELİK 
OTOMOBiL SEVDASI

 

 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...