Hyundai, elektrikli ve hibritte zirveye oynuyor

Düzenleyen:
Hyundai, elektrikli ve hibritte zirveye oynuyor

T-Otomobil Haberleri

1977 yılından bu yana Avrupa’da 7.5 milyondan fazla araç satan Hyundai, güncel modellerinin yanı sıra alternatif yakıtlı otomobiller üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında ülkemizde de satışa başlanan IONIQ Hybrid modeliyle, marka imajını olumlu bir şekilde yukarı çeken Hyundai, şu ana kadar Avrupa’da bu araçtan 15 bin adetten fazla satmayı başardı. 2021 yılına kadar Avrupa’nın en büyük elektrikli ve hibrit otomobil üreticisi olma hedefini açıklayan Koreli üretici yeni SUV modeli KONA Electric modeli ile özellikle Avrupa pazarındaki iddiasını sürdürüyor. Hybrid, Plug-in Hybrid ve tamamen elektrikli versiyonları dünyada ilk kez aynı gövdede sunan Hyundai, bir taraftan da hidrojen yakıt hücreli modeller üzerinde ciddi çalışmalar yapıyor.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...