Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni Fiesta, teknolojiyi duygularla birleştirdi

Düzenleyen:
Yeni Fiesta, teknolojiyi duygularla birleştirdi

T-Otomobil Haberleri

40 yılı aşkın geçmişi ile 17 milyondan fazla satan Ford Fiesta yenilendi. 64.500 TL’den başlayan fiyatları, güncellenen tasarım, teknoloji ve altyapısı ile oldukça iddialı.

B segmentinin önde gelen modellerinden Fiesta’nın yeni versiyonu Trend, Titanium, ST-Line, lüks odaklı Vignale ve crossover modeli Active ile kademeli olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca yüksek performanslı Fiesta ST’de ilerleyen zamanda ürün gamında yerini alacak. Yenilenen Fiesta’nın dış tasarımı, daha zarif ve akışkan bir görünüm kazanmış. Ön ızgara eskisine nazaran daha baskın bir hâl alırken, ön farların yanlara uzanan gündüz aydınlatmaları oldukça etkileyici. Arkada ise yeni yatay farlar değişimin izlerini gösteriyor. Görsel açıdan güçlü bir karakter sergileyen Yeni Fiesta’nın kullanıcı odaklı iç tasarımında akıllı cihazlarını kullanım alışkanlıklarından ilham alınmış. Sınıfına göre iyi bir iç malzeme kalitesine sahip araç, sesle komut alabilen 8 inçlik ‘SYNC3’ multimedya sistemine sahip. Geliştirilmiş süspansiyon ve Elektronik Tork Kontrolü sistemiyle virajlarda %10 daha fazla yol tutuş ve %8 iyileştirilmiş fren mesafesi sunana Fiesta, Ford’da ilk defa sunulacak olan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi birçok güncel teknolojik güvenlik sistemine de av sahipliği yapıyor. 

Yeni Fiesta, 6 yıl üst üste Avrupa’nın sınıfında en iyi motoru ödülünü alan 1 litre EcoBoost, düşük yakıt tüketim değerleri ile ön plana çıkan 1.1 litre benzinli ve 1.5 litre dizel motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. 1 litrelik EcoBoost 100 PS güç ve 5.2 l/100 km yakıt verimliliği ile dikkat çekerken altı ileri vitesli otomatik şanzıman ve direksiyondan vites değiştirme olanağı sunuluyor. 1.1 litre benzinli ünite ise 1.25 litrelik motorun yerini alarak 85 PS güç ve beş vitesli yeni manuel şanzımanla sunuluyor. Dizel tarafında ise 1.5 litre TDCi motor, önceki versiyona göre 10 PS kazanarak 85 PS’lik bir güce kavuşmuş. Manuel şanzıman ile kombine edilen araç 3.5 l/100 km’lik bir yakıt değeri sunuyor. 

 

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, düzenlenen basın toplantısında “Sahibi ile duygusal bağ kuracak kadar güçlü bir karakter” dediği Yeni Fiesta için şunları söyledi: “Dünyanın en çok satan sınıfında en önemli modellerinden biri Fiesta. Mayıs 2018 sonuna kadar tüm versiyonları getirmeyi planlıyoruz ve sınıfında en çok seçenek sunan araç olacağını düşünüyoruz. Genişleyen iç ve dış hacmi, yakıt ekonomisindeki yüzde 18’lere varan iyileştirmeler, güvenlik donanımları ve rekabetçi fiyatları ve en iddialı olduğumuz sürüş kalitesi ile modelimize güveniyoruz.”

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...