Dünyanın en az yakan V8 benzinli motorunu kullanıyor

Düzenleyen:
Dünyanın en az yakan V8  benzinli motorunu kullanıyor

T-Otomobil Haberleri

Premium segmentinin lideri Mercedes-Benz S-Serisi güncellendi.

Yüksek teknolojileri bünyesinde barındıran ve yeni motorlarla yollara çıkmaya hazırlanan araç, 2016 yılında tüm dünyada lüks sedan pazarının en çok satan model olmuş ve 2013 yılından günümüze kadar 300 bin adetlik satış başarısına imza atmıştı. Halen altı farklı gövde tipi ile geniş ürün yelpazesi sunan S-Serisi, yeni güvenlik teknolojileri ile dikkat çekmeye devam ediyor. ‘Intelligent Drive’ donanımda otonom sürüşe doğru önemli bir adım atan S-Serisi, örneğin mesafe takibi ve direksiyon yönlendirme desteği sunan Aktif Takip Yardımcısı DISTRONIC ve Aktif Direksiyon Yardımcısı ile viraj veya kavşak öncesinde seyir hızını otomatik olarak ayarlıyor. 

DAHA TUTUMLU

Mercedes-Benz S 560 4MATIC ve Maybach S 560 4MATIC modellerinde sunulan yeni çift turbo beslemeli motor 469 BG güç ve 700 Nm tork üretiyor. Bu ünite önceki V8 motora kıyasla ortalama yüzde 10 daha az yakıt tüketimine imza atarken, Mercedes tarihinin en verimli ve güçlü dizel otomobil motorunu S 400 d 4MATIC’te kullanılıyor. Yeni altı silindirli turbo beslemeli dizel motor 340 BG güç ve 700 Nm tork üretirken karma şartlarda 5,6 lt/100 km’lik yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Önceki motora göre güçlenen yeni ünite, yüzde 7’lik bir yakıt tasarrufu ile sağlıyor. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...