Nürburgring'de yine rekor kırdı

Düzenleyen:
Nürburgring'de yine rekor kırdı

T-Otomobil Haberleri

Almanya'nın efsanevi pisti Nürburgring Nordschleife’de büyük bir rekora imza atan Stelvio Quadrifoglio, pisti 7 dakika 51,7 saniyede turlayarak bir SUV tarafından ulaşılan en hızlı süreyi elde etti.

Almanya'nın efsanevi pisti Nürburgring Nordschleife’de büyük bir rekora imza atan Stelvio Quadrifoglio, pisti 7 dakika 51,7 saniyede turlayarak bir SUV tarafından ulaşılan en hızlı süreyi elde etti. Daha önce Giulia Quadrifoglio ile “dünyanın en hızlı dört kapılı otomobili” unvanına hak kazanan Alfa Romeo, bu sayede Stelvio Quadrifoglio ile ‘dünyanın en hızlı SUV'u’ unvanını da kazandı. Tarihi zaferin sahibi araçta, 2,9 litre V6 Twin-Turbo motor görev yapıyor ve tam 510 HP gücü sadece 150 milisaniyede vites değişimi gerçekleştirebilen 8 ileri otomatik şanzımanla dört tekerleğe birden aktarabiliyor. Fabia Francia pilotajında bu rekora ulaşan Stelvio, 50:50 ağırlık dağılımı, kompozit karbon fiber malzemelerle üretilen hafif karoseri ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle dikkat çekiyor. Aracı durdurma görevini ise ultra yüksek performanslı, karbon-seramik Brembo fren sistemi üstleniyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...