Japonlar yine ‘çizme’yi aştı

Düzenleyen:
Japonlar yine  ‘çizme’yi aştı

T-Otomobil Haberleri

Milano’da görücüye çıkan 2018 model motosikletlere damgasını Japonlar vurdu.

İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen ve 2018 modellerin gövde gösterisine ev sahipliği yapan EICMA motosiklet fuarına bu yılda Japonlar damga vurdu. Yenilenen modellere klasiklerin eşlik ettiği Honda standı ise fuarda en çok ilgi çekin noktalar arasındaydı. Dünyanın en büyük motosiklet üreticisi konumundaki marka, gerek konsept gerekse yeni motosikletleri ile adeta şov yaptı. Honda’nın EICMA standında şüphesiz en dikkat çeken ise baştan aşağı değişen amiral gemisi GL 1800 Gold Wing’di. 

TORK KONTROL SİSTEMİ GELDİ 
Ülkemizde de satışa sunulacak Yeni Gold Wing’in “Bagger” modelinde sırt dayanağı ve arka çanta yer almıyor. Bu sayede sportif bir görünüm kazanan motosiklet, uzun seyahatlere yalnız çıkanlara hitap ediyor. Dijital gösterge paneli, Apple CarPlay gibi teknolojilerin standart yer aldığı model 6 silindirli motorunda piston başına 4 supap kullanıyor. Yokuş kalkış desteği, alüminyum şasi, anahtarsız çalıştırma gibi birçok özelliğe ek olarak çift kavramalı şanzıman ve yine Honda tarafından geliştirilen (HSTC) Seçilebilir Tork Kontrol Sistemi ile dikkat çekiyor. Gücü lastiklere istenilen yumuşaklıkta aktaran bu sistem özellikle viraj içinde kusursuz bir sürüş performansına olanak tanıyor. Africa Twin, X-ADV, İntegra ve NC serilerinde de bu sistem artık standart olarak yer alıyor. 

2018 MODEL MOTOSİKLETLER EICMA 2017'DE YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

CB SERİSİ ÇOK İDDİALI 
Honda’nın ‘Neo Sports Cafe’ tasarım felsefesi ile tanıttığı CB serisi 125, 300 ve 1000cc’lik 3 farklı motor seçeneğine sahip. Sport Naked sınıfında yer alan modeller, klasik ve modern çizgileri keskin tasarım hatları ile birleştirmiş. Ülkemizde ise şubat itibari ile CB125R ve CB250R satışa hazır olacak ve 300cc olan versiyon, vergi avantajı ile 250cc (Euro4) olarak Türkiye pazarında yer alacak. CB serisinde sıvı soğutmalı motorlar boru biçimli çelik çerçeve ile şasilenmiş. 4 pistonlu fren kaliperleri, ayarlı ön amortisörleri, LED farlarlar ve LCD ekran gibi unsurlarla donatılan modeller bu sınıfta ilk defa Honda tarafından kullanılan Atalet Ölçüm Ünitesi (IMU) ile entegre çalışan ABS sistemine sahip. 
Japonlar yine  ‘çizme’yi aştı

Gold Wing Bagger’in gösterge tablosu otomobillerden daha detaydı.
AFRİCA TWİN’İN KARDEŞİ DOĞDU 
2 yıl önce tanıtılan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran Honda CRF1000L Africa Twin modeline ‘Adventure Sports’ modeli eklendi. Yan yana durduklarında daha düz bir sele profili ve dik sürüş pozisyonuyla dikkat çeken Adventure Sport, kaporta ve ön camda daha iyi bir rüzgar koruması sunuyor. 5,4 litrelik büyüyen yakıt deposu ile 500 km'nin üzerinde bir menzile kavuşan motosiklet ısıtmalı elcikler ve AC şarj prizi gibi birçok ekstra donanımı standart olarak sağlıyor. 

2018’e güçlü modellerle giriyoruz

Fuarda konuşan Honda Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok, temmuzda yürürlüğe giren yüzde 20 ek gümrük vergisinin motosiklet sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek şunları söyledi; “2013’ten beri motosiklet pazarı küçülüyor. Bu sene de yüzde 10’luk bir daralma ile pazarın 130 binlerde kapanacağını düşünüyorum. Biz Honda olarak bu yılda lideriz ama 2016’da 29.800 olan satışlarımız bu sene 28 bin 600 seviyelerinden son bulacak. Şubat ayında CB serisi ile iddialı bir başlangıç yapacağız ve olmadığımız bir segmente gireceğiz. Bizim için önemli modellerden biriside Yeni Forza olacak. 300 yerine artık 250cc modelini Euro4 olarak ve tamamen yenilenmiş tasarımla getireceğiz. Bir sürpriz olarak CB1000R modelimizle ilgili çalışmalarımızda sürüyor. 

Japonlar yine  ‘çizme’yi aştı

OTOMOBİLDE REKORA KOŞUYORUZ 
CR-V modeliyle başlayan büyüme trendimiz Yeni Civic ile devam ediyor. Şubat ayında 1.6 dizel Civic modelimizi tanıtacağız. Ardından yenilenen Jazz modelimiz gelecek. 2017’yi 25 bin adetlik satışla kapatmayı hedefliyoruz. Bu rakamın 20 bini Yeni Civic ve ciddi talep allıyoruz. Stokta daha fazla aracımız olsaydı  rakamlar daha yüksek olacaktı. Aralık ayında ikinci vardiyanın startını veriyoruz. 2007’deki 22 binlik toplam satış rekorumuzu bu sene kırarak yenileyeceğiz. 

Japonlar yine  ‘çizme’yi aştı

Honda’nın 2018’de satışa çıkaracağı CB 125R modeli fuarda yoğun ilgi gördü.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...