Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sürücüsüz taksiler yola çıkmaya hazır

Düzenleyen:
Sürücüsüz taksiler  yola çıkmaya hazır

T-Otomobil Haberleri

Uzun bir süredir geliştirme aşamasında olan otonom araçlar artık yollara çıkmaya hazır.

Mercedes ve Bosch, sürücüsüz taksilerini önümüzdeki birkaç ay içerisinde test edeceğini açıklarken General Motors da taksi ve lojistik amaçlı araçların iki yıl içinde piyasaya sunacağını bildirdi. GM’nin geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara aldığı sürücüsüz otomobil birimi Cruise Automation şirketi uzun bir süredir San Francisco, Detroit ve Phoenix’te otonom olarak geliştirilen elektrikli Chevrolet Volt modelini kullanıyor. Araç önümüzdeki yıl ise New York Manhattan’da test edilecek.

Otomobil kökenli firmalar için robot taksi servisini mümkün olduğunca erken hayata geçirmek büyük önem taşıyor. Özellikle Alphabet’in çatısı altındaki Waymo’nun sürücüsüz otomobil çalışmalarında geldiği nokta göz önüne alınınca durumun önemi biraz daha artıyor. Waymo, kısa süre önce ABD’nin Arizona eyaletinde sürücüsüz minivanlardan oluşan bir filoyla insan taşıyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...