Yaz lastiğine geçerken dikkat

Yaz lastiğine geçerken dikkat

T-Otomobil Haberleri

Kış lastiği uygulamasına ilginin her geçen yıl arttığına dikkat çeken LASİD Genel Sekreteri Erdal KURT , bunun toplum güvenliği açısından önemli olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

Kış lastikleri bilindiği gibi +7 derecenin altındaki sıcaklıklarda daha güçlü yol tutuşu ve kısa fren mesafesi avantajı vererek trafiğin akıcı ve güvenli bir şekilde işlemesini sağlıyor ve bizleri hayata bağlıyor. Kış lastikleri, +7 derecenin üstünde sürücülere sağladığı avantajları yitirir. Güvenli bir sürüş için yaz lastiklerine zamanında geçilmesi önemli. Bu noktada da eski yaz lastiklerinin diş derinliği, düzensiz aşınması, uygun hava basıncı, balans ayarı ve doğru montaj gibi konular ön plana çıkıyor. Sürücülerimizin güvenliği için değişimin konusunda uzman kişiler tarafından yaptırılmasını tavsiye ediyoruz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...