Otomotiv ihracatı hızını düşürmedi

Otomotiv ihracatı  hızını düşürmedi

T-Otomobil Haberleri

12 yıldır liderliğini sürdüren otomotiv endüstrisi, (OİB) verilerine göre temmuz ayında 2 milyar 765 milyon dolar ihracata imza attı.

Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artan ihracat, ocak-temmuz döneminde ise 14,4 artış göstererek, 19 milyar 198 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemde binek otomobiller ihracat yüzde 7, otomotiv yan sanayi yüzde 22, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı yüzde 15, otobüs minibüs midibüs ihracatı ise yüzde 6 artış gösterdi. OİB verilerine göre İngiltere’ye yüzde 30, Fransa’ya yüzde 36 oranında artış kaydedilirken ABD’ye olan ihracatımızda ise yüzde 31’lik bir düşüş söz konusu.
Otomotiv yan sanayiinde ise Almanya’ya yönelik ihracat yüzde 9 artarken, önemli pazarlardan İtalya’ya yüzde 18, Fransa’ya yüzde 48, Romanya’ya yüzde 20, ABD’ye yüzde 45, Rusya’ya yüzde 42 ihracat artışı yaşandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...