Efsane SUV kan tazeledi

Düzenleyen:
Efsane SUV kan tazeledi

T-Otomobil Haberleri

İlk defa 1995 yılında piyasaya sürülen Honda CR-V satış rakamlarıyla dünyanın en çok tercih edilen SUV modelleri arasına adını yazdırmayı başardı. Yenilenen versiyon ise bu güne kadar üretilen en güvenli ve teknolojik hâli…

Ali Çelik

Segmentine öncülük eden modeller arasına dikkat çeken CR-V’nin beşinci nesli olarak yoluna devam ediyor. Ülkemizde  265 bin liradan satışa sunulan araç 4 farklı versiyona sahip. Tamamen yenilenen iç ve dış tasarımına ilave olarak kapsamlı akıllı telefon entegrasyonu, yeni nesil sürücü bilgi ekranı, daha güçlü ve verimli motor  ve optimize edilen CVT şanzımana sahip. Güncel Civic’te de kullanıma sunulan 1,5 litre VTEC TURBO benzinli motorla donatılan Yeni CR-V, 5.600 devirde 193 HP güç üretirken 243 Nm maksimum tork değeri sunuyor. NEDC normlarına göre ortalama 7,1 litre yakıt ortalamasına sahip araç 9,5 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor ve maksimum 200 km/s hıza çıkabiliyor. 

En gelişmiş karoser 
Yeni şasi tasarımı ile daha rijit bir sürüşe kavuşan araçta ayrıca yeni nesil Honda Real Time AWD sistemi bulunuyor. Bu sayede hem asfalt hem off-road kullanımlarında yüksek güvenlik sunuyor. Artan genişlik ve dingil mesafesi sürüş stabilizesine katkı sağlarken 35 mm’ye kadar yerden yükseklik dikkat çekiyor. 

YEDİ koltuk seçeneği 
Genişleyen dingil mesafesi sürüş dinamiklerinin yanı sıra iç hacim konusunda da yenilikler getirmiş. Ön koltuk yolcularına 5 mm baş ve 16 mm oturma genişliği sağlanırken, arka koltukta ise ilave 50 mm diz mesafesi kazanılmış. Yeni Honda CR-V ilk defa 7 koltuk alternatifi sunarken 150 mm hareket alanına sahip kızaklı ikinci koltuk, üçüncü koltuk sırasına erişimi kolaylaştırmış. Aktif ve pasif güvenlik donanımlarında en son güncellemeleri kullanan CR-V  “Bütün Yönlerden Çarpışma Güvenliği - All Directions Collision Safety” ve Honda ACE™ (gelişmiş karoser mühendisliği) sayesinde olası bir çarpışma anında oluşan enerjiyi gövde iskeleti üzerindeki birbirine bağlı yapı elemanlarına dağıtıyor. İster önden, ister yandan, isterse de arkadan gelen darbe enerjisi bu sayede yolcu kabinine ulaşması en aza indirilirken yeni nesil hava yastıkları bu sistemi destekliyor. 

Yatırımlarımız 3,1 milyar lirayı aştı

Yeni CR-V için düzenlenen basın lansmanında konuşan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura “Dünya çapında 10 milyon adede yakın CR-V yollarda, bu rakamla bu segmentte dünya birinciliğini yakalamış bir model” dedi.  Tsumura söyle devam etti: Honda, dünyanın en büyük motor üreticisi konumunda. Türkiye'de 21 yıldır üretim yapmaktayız ve şu an Türkiye fabrikası Avrupa'nın 2. üretim üssü olarak faaliyetlerini devam ettiriyor. Bugüne kadar Türkiye'de toplam 3,1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık ve bin 365 kişilik bir istihdamla yolumuza devam ediyoruz. Honda Türkiye olarak bugüne kadar 32 farklı ürün sunarak 59 farklı versiyon hayata geçirdik. Fabrikamızdaki üretim sadece iç pazar değil ihracatla da güçleniyor. Özellikle yeni Civic modeli üretimi ile ihracat yaptığımız ülke sayısını 36'ya çıkardık. 

SEKTÖRE DESTEK ŞART
Honda Türkiye Otomobil ve Motosikletten Sorumlu Satış, Pazarlama ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer ise pazar payını artırarak yılı kapatacaklarını ifade ederek şunları söyledi: Strateji olarak filo satışları yerine perakende satışlara odaklanmamız yaşanan türbülanstan en az etkilenen markalardan biri olmamızı sağladı. Yüzde 29'luk bir artışımız var ve üretim 2 vardiya devam ediyor. Pazardaki mevcut daralma satış adetlerimizi etkiledi. Gelecek yıl böyle devam ederse otomobil ve hafif ticari pazarının 400 binler civarında olabileceğini ön görüyoruz. Gelecek dönemde otomobil satışları için yeni bir destek geleceğini düşünüyoruz. Mevcut şartlarda ekonomi lokomotifi olan otomotiv ciddi kan kaybediyor. Türkiye 10 yıl önceki pazar şartlarına dönüyor ama işin esas şekli Aralık datalarından sonra belli olacak. Bu şartlar altında Yeni CR-V modelimizden yıl sonuna kadar 1.000 adetlik bir satış planımız var. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...