Elektrikli Doblo İstanbul yollarında

Elektrikli Doblo İstanbul yollarında

T-Otomobil Haberleri

Fiat Professional Ailesi’nin tecrübeli üyesi Doblo’nun, TOFAŞ AR-GE Merkezinde geliştirilen elektrikli versiyonu, Vakko’ya teslim edildi.

ALİ ÇELİK

Bursa’daki fabrikada uzun yıllardan beri gerçekleştirilen elektrikli araç çalışmalarının ürünü olan araç, 111 HP güç ve 220 Nm tork üreten tamamen elektrikli bir motorla donatılıyor. 30 kWs’lik bataryası sayesinde 210 kilometreye kadar sürüş menzili sunan elektrikli Doblo, Vakko’nun İstanbul’daki şehir içi operasyonlarında kullanılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu “Avrupa Komisyonu verilerine göre Türkiye’nin son üç yıldır AR-GE’ye en çok yatırım yapan şirketi konumundayız. Elektrikli Fiat Doblo geleceğe yönelik çalışmalarından biri. Önümüzdeki yıllarda, elektrikli araç pazarı belirgin bir olgunluğa eriştiğinde, geliştirdiğimiz rekabetçi araçlarla topluma ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu süreçte, Vakko ile olan iş birliğimiz doğrultusunda iki elektrikli aracımızı firmaya test amaçlı kullanmak üzere teslim ettik. Kendilerinin değerli yorumları TOFAŞ AR-GE çalışmalarında dikkatle değerlendirilecek. Bu iş birliğinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...