Otomobil devinden üretim durdurma kararı! Tarih vererek açıkladılar: Bu model artık kalkıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomobil devinden üretim durdurma kararı! Tarih vererek açıkladılar: Bu model artık kalkıyor

T-Otomobil Haberleri

Fransız otomobil şirketi Renault, Zoe isimli mini elektrikli otomobilin üretiminin durdurma kararı aldığını açıkladı. Şirket, söz konusu üretim durdurma kararı için tarih verdi.

Otomobil devlerinden biri olan Fransız marka Renault, elektrikle aracı Zoe için dikkat çeken bir karar aldı. Zoe adlı elektrikli aracın üretimin 2012 yılında başladı ve o tarihten bu yana yaklaşık 420 bin adet Zoe üretildi.

TARİH VERDİLER: ÜRETİM DURUYOR

Piyasada B-segmenti elektrikli otomobil çok olmasına rağmen, müşterilerin Zoe'ye olan ilgisi giderek azaldı. Fransız raporlarına göre, geçen yıl 12 bin 182 Zoe satıldı ve bu sayı 2021'de satılanın neredeyse yarısı. Rakip Peugeot e-208 ise yaklaşık 19 bin adet satıldı. Reanuşt, bu satış rakamları sonrasında Zoe üretimini 30 Mart 2024 tarihinde durdurma kararı aldı.

YALNIZCA ZOE DEĞİL, TWİZY ÜRETİMİ DE DURUYOR

Zoe modeli, elektrikli Renault 5 de dahil olmak üzere yeni nesil Renault elektrikli otomobillerine yer açmıştı. Firmanın yeni eletrikli modeli R5’in bu sene tanıtılacağı belirtiliyordu. R5 modeli 2024'ten itibaren kuzey Fransa'daki Douai'de üretilecek. Zoe'ye ek olarak, Fransız elektrikli öncülerinden bir diğeri Renault Twizy elektrikli mikro otomobilin üretimi de Eylül 2023'te sona erecek ve yerini Mobilize Duo ve onun kargo uzantısı Bento'ya bırakacak. 

Ancak diğer Renault modelleriyle karşılaştırıldığında, geçen yıl satılan 12 bin 200 Zoe ile elektrikli pek çok araçtan geri kalmıyor. Twingo Electric 12 bin 600 adet, daha büyük olan Mégane E-Tech ise aynı yıl 15 bin 580 adet sattı. Renault, tamamen yenilenen R5'ten kaç adet satmayı planladığını henüz açıklamadı.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...