“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için aday otomobiller belli oldu!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için aday otomobiller belli oldu!

T-Otomobil Haberleri  / Anadolu Ajansı

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 9'uncu kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 28 aday arasından finale kalan 7 model belli oldu.

 “Yılın Tasarımı”, Yılın İnovatif Projesi” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorileri kapsamında da özel ödüllerin dağıtılacağı özel gecede OGD, bu yıl ilk kez yeni bir kategoride daha ödül verecek. Üniversite öğrencilerinin projelerinin değerlendirileceği “Geleceğin Otomotivcileri” kategorisiyle sektörün geleceğini temsil eden öğrenciler ödüllendirilecek.

OGD'den yapılan açıklamaya göre, yapılan oylama sonucu 28 aday arasından belirlenen 7 finalist otomobil, şu şekilde sıralandı:

“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için aday otomobiller belli oldu! - 1. Resim

TOGG T10X

B segmentinde konumlanacak bir SUV modelinin çalışmalarının devam ettiği ve gelecek yıl bu dönemlerde T10F'in satışlarının başlamasının ardından T8X'in de tanıtılabileceği belirtildi.

“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için aday otomobiller belli oldu! - 2. Resim

BMW 5 SERİSİ

Yeni BMW 5 serisi hibrit destekli 2.0 dizel motoru ve üstün teknolojik özellikleriyle sınıfındaki rakiplerinden ayrışıyor. Motor ve rüzgâr sesinin yalıtım mühendisliği ile neredeyse sıfıra indirildiği yeni model, konforlu bir sürüşe imkân tanıyor.

“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için aday otomobiller belli oldu! - 3. Resim

CHERY TİGGO 8 PRO

1997 yılında kurulan ve Çin’in en büyük bağımsız otomobil üreticilerinden biri haline gelen bir marka olan Chery, pazara sunduğu SUV modelleriyle son zamanlarda oldukça revaçta.

“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için aday otomobiller belli oldu! - 4. Resim

HYUNDAİ IONİQ 6 

Ioniq 6'nın etkileyici elektrikli sürüş performansı, Hyundai’nin EV'ler için özel olarak geliştirdiği E-GMP platformundan ve ultra düşük rüzgar direncinden geliyor. E-GMP, optimum elektrik performansı sunarken, yalnızca 15 dakikalık şarj ile 351 kilometrelik bir menzil sunuyor.

“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için aday otomobiller belli oldu! - 5. Resim

MERCEDES-BENZ E SERİSİ

Yeni E-Serisi, geleneksel üç hacimli sedan gövde orantılarına (Uzunluk: 4.949 mm, Genişlik: 1.880 mm, Yükseklik: 1.468 mm) sahip. Mercedes-EQ modellerinin radyatör panelini andıran parlak yüzey, yeniden tasarlanmış sportif farlar ve radyatör ızgarası arasında estetik bir bağlantı noktası görevini üstleniyor.

Listenin devamı şu şekilde sıralandı:

Renault Austral, Toyota C-HR olarak sıralandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, 9'uncu kez düzenlenecek "Yılın Otomobili" seçiminin sektörde büyük heyecan oluşturduğu belirterek, "Önceki yıllarda tatlı bir çekişmeye ve heyecana sahne olan bu organizasyon bu yıl da büyük çekişmeye sahne olacak. Hepsi birbirinden değerli otomobiller arasında seçim yapmak için üyelerimiz çok zorlanacak." ifadelerini kullandı.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için belirlenen aday 28 otomobil şu şekilde sıralanmıştı;
 
“BMW 5 Serisi, BYD Atto 3, Chery Omoda 5, Chery Tiggo 7 Pro, Chery Tiggo 8 Pro, Dacia Spring, DFSK Fengon 5, DFSK Fengon 500, DFSK Glory 580, Ford Mustang Mach-E, Honda ZR-V, Honda CR-V, Hongqi E-HS9, Hyundai Kona, Hyundai IONIQ 6, Jeep Avenger, Kia Cerato, Kia EV9, Leapmotor T03, Lexus LM, Mercedes-Benz CLE Coupe, Mercedes-Benz E Serisi, MG Marvel R, Renault Austral, Renault Megane E-Tech, Tesla Model Y, Togg T10X, Toyota C-HR.”

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...