Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KOBİ’leri e-ticarete hazırlayacak

Düzenleyen:
KOBİ’leri e-ticarete hazırlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Gittigidiyor, KOBİ’lerin e-ticarete adım atmalarını teşvik etmek ve e-ihracata hazırlanmalarını sağlamak amacıyla “Geleceğim E-Ticaret” projesini hayata geçirdi.

Ömer Temür - Proje kapsamında, Türkiye’nin ilk kalıcı e-ticaret eğitim ofisi İzmir’de açıldı. Ofisin açılışında konuşan Gittigidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, projeyle KOBİ’lerin uygulamalı eğitimlerle hem e-ticarete girmek isteyen firmaların hem de mevcut satıcılarının işini kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Kantarcı “Bu proje, satıcılarımızla bulundukları bölgelerde birebir iletişim kurarak onların e-ticaretle ilgili eğitim programlarımızdan yararlanmasını sağlayacak. Ayrıca KOBİ’leri e-ihracata hazırlayacak” dedi. Kantarcı projeyle yıl sonuna kadar 500 KOBİ’yi e-ticaret sektörüne kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. Gittigidiyor Satıcı Gelişimi Direktörü Bahadır Kılıç da İzmir’in yanı sıra Bursa ve Ankara’da da bir ofis açmayı planladıklarını belirterek “Eğitimde günümüz e-ticaret dünyası genel hatlarıyla anlatılacak. Desteğimiz eğitim sonrasında da sürecek. Gerekli noktalarda satıcılara mentorluk yapacağız” diye konuştu.

Cepte casus var
Google Play’de bulunan 4 binden fazla uygulamanın gizlice ses kaydı yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu iddia siber güvenlik firması Lookout’un yayınladığı bir rapor ile gündeme geldi. Yayınlanan rapora göre, bin ila 5 bin arası indirme rakamlarına sahip bu uygulamaların ses kaydının yanı sıra telefon numaralarını alma, arama yapma, kısa mesaj gönderme ve Wi-Fi erişim noktaları hakkındaki bilgileri edinme gibi işlemleri de gerçekleştirebildiği belirtildi. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...