Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Eroğlu’ndan yerli otomobil üretimi çağrısı

Düzenleyen:
Bakan Eroğlu’ndan yerli otomobil üretimi çağrısı

TEKNOLOJİ Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yerli otomobil üretimi konusunda üniversitelerin Öğretim Görevlileri’ne seslenerek, “Hocalarımız bir hassa hibrit dediğimiz elektrik ve aynı zamanda akaryakıt ile çalışan otomobiller geliştirmelerinde fayda var diye düşünüyorum” dedi.

Bakan Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) akademik yıl açılış törenine katıldı. AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel daire müdürleri, Öğretim Görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. AKÜ tanıtım filmi gösterimi ile başlayan törende, Bakan Eroğlu programın açılış konuşmasını yaparak ilk dersi verdi. Konuşmasında gençlere seslelne Bakan Eroğlu, onlara büyük önem verdiklerini ifade etti. Gençliğine önem vermeyen ülkelerin tarihten silinmeye mahkum olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, Ama gençliğine büyük önem veren onları yetiştirip, geleceğe iyi hazırlayan ülkeler mutlaka kalkınırlar. Bizde tabi büyük bir milletiz. Mutlaka geleceğe mührü vurmamız gerekir. Dünyada biliyorsunuz bir yarış var. Özellikle ülkemiz stratejik coğrafya üzerinde bu vatanı ele geçirmek için büyük gayretler var. Tarih boyunca 200 yıldır böyle. Ama bunun için tek yegane yol güçlü olmaktan geçiyor. Biz gerçekten çok güçlü olmak durumundayız. Bu topraklarda ayakta kalabileceksek şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaksa mutlaka sizlerden çok şey bekliyoruz sevgili gençler. Dolayısıyla geleceğe mührü vurmanız gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

“Otomotiv alanında her türlü teknolojiyi yakalayacak, sanayi kuracak gücümüz var”

Bakan Eroğlu, programın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak gündemde ki yerini koruyan yerli otomobil üretimi konusunda açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin “Efendim yerli otomobil üretim konusunda üniversitelere, Öğretim Görevlileri’ne çağrınız ne olacaktır?” sorusunu ise Bakan Eroğlu, “Bizim en ileri teknolojiyi yakalamamız lazım, Türkiye’nin bu potansiyeli var. Yerli otomobil dışında bizim uzayda da yerimizi almamız lazım. Savunma teknolojisinde önemli mesafeler kat ettik. Ama daha fazla kat edeceğimiz mesafeler var. Mesela uzun menzilli füzeler, bir takım Türkiye’ye yönelen maazallah füzelerin havada tahrip edilmesine varıncaya kadar gerek savunma sanayinde gerek tıp alanında gerek teknoloji alanında ve tabi otomotiv alanında her türlü teknolojiyi yakalayacak, sanayi kuracak gücümüz var. Bunu da yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Dolayısı ile hocalarımıza bir hassa hibrit dediğimiz elektrik ve aynı zamanda akaryakıt ile çalışan otomobiller geliştirmelerinde fayda var diye düşünüyorum. Hibrit yani elektrik zaman içerisinde yani akaryakıtta, petrolde biz dışa bağımlıyız. Dışa bağımlılığı azaltmak için buna gayret etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum” şeklinde yanıtladı.

“Yenilenebilir enerji konusunda üniversitemizden büyük beklentimiz var”

Açıklamalarda daha sonra memleketi Afyonkarahisar’ın üniversitesi AKÜ’den beklentilerini anlatan Bakan Eroğlu, özellikle AKÜ’den yazılım ve yenilenebilir enerji konusunda büyük beklentileri olduğundan bahsederek şunları söyledi: “Yani yeni teknolojiler, bilhassa yazılımda çünkü yazılım önemli. Yazılımda bir çalışma yapılırsa üniversitemizde ayrıca Afyonkarahisar’a has tıbbi ve aromatik bitkiler var. Bunları bir paketleyip bunu satışa sunabilirsek ticari olarak çok faydalı olur bu konuda da iş birliği yapıyoruz. Beklentimiz bunlar. Gerek enerjide beklentilerimiz var, yenilenebilir enerji konusunda üniversitemizden büyük beklentimiz var.”
 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...