Adil Kullanım Noktası 2018'de kalkıyor

Adil Kullanım Noktası 2018'de kalkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Noktası'nın (AKN) önümüzdeki yılsonunda tamamen kaldırılacağını bildirdi.

Arslan, internet tarife ve paketlerinde AKN sonrası veri indirme hızlarının belirlenen hızın altına düşmeyeceğini söyledi. Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun AKN sonrası veri indirme hızının iyileştirilmesi, limitsiz/sınırsız olarak tanıtılan paketlerde veri miktarı ve erişim hızında tüketici nezdinde şeffaflığın sağlanması için kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Bakan Arslan "Tüketiciler için avantajlı ve tercih edilebilir tarife seçenekleri sunulacak. AKN uygulanan genişbant internet tarife ve paketlerinde AKN sonrası veri indirme hızları, düzenleme ile belirlenen hızların altına düşmeyecek, 02.00-08.00 saatleri arasında internet kullanımları tarife tanıtımlarında duyurulan hız üzerinden sağlanacak ve bu kullanımlar AKN'ye dahil edilmeyecektir" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...