Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batarya ömrünü artıracak

Düzenleyen:
Batarya ömrünü artıracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefonunuzun sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız, alacağınız basit tedbirlerle mağdur olmaktan kurtulabilirsiniz

ÖMER TEMUR

Aşırı ısıya izin vermeyin
Telefon bataryaları ısıya karşı duyarlı olduğundan, bataryanın aşırı ısınması hem ömrünü kısaltıyor hem de telefonun yavaşlamasına sebep oluyor. Şarj esnasında telefonunuzun güneşle direkt temas etmemesine ve bu işlem sırasında kılıf kullanmamaya özen gösterin.

Uyurken fişten çekin
Bataryanız tamamen doluyken telefonunuzu şarjdan çıkarın. Çıkarmadığınız durumda elektrik akımından dolayı gerilim arttığından, bataryanın ömrü olumsuz etkileniyor. Özellikle geceleri şarja takıp uyumak tercih edilebiliyor ancak yatmadan önce bu işlemi tamamlayın.

Sık sık şarj edin
Telefonunuzu herhangi bir amaç için kullanırken şarj edebilmenizde bir sakınca yok. Tek seferde telefonunuzun bataryasını tamamen doldurmaktansa, kısa aralıklarla da olsa güç kaynağına bağlayarak şarj kontrolünü elinize alabilirsiniz. Böylece mağduriyet yaşamazsınız.

‘Tam dolu’ gerekli değil
Telefonunuzun şarjının yüzde 100 dolu olması, bilinenin aksine iyi bir durum değildir. Batarya tamamen dolu olduğunda çok uzun bir kullanım ömrü sunmuyor. Bu sebeple doluluk oranının yüzde 100 değil de, yüzde 85-90 civarında kalması, batarya ömrünü de uzatacaktır.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...