Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnternette en çok 'eve kadar fiber' tercih ediliyor

Düzenleyen:
İnternette en çok 'eve kadar fiber' tercih ediliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, genişbant internet abone sayısının 67,9 milyona ulaştığını belirterek, söz konusu abonelikte en yüksek artışın yüzde 36 ile “eve kadar fiber” abone sayısında görüldüğünü bildirdi.

Arslan, yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 11 milyon sabit abonenin yanında, mobil hizmetlerdeki abone sayısının 77,9 milyon olduğunu ve penetrasyon oranının yüzde 97,6’ya ulaştığını kaydetti. Makineler arası iletişim (M2M) abone sayısı ve 0- 9 yaş aralığındaki nüfus çıkarıldığında mobil penetrasyon oranının yüzde 109,9 olduğuna işaret eden Arslan, söz konusu çeyrekte 458 dakikalık ortalama aylık mobil kullanım süresiyle Türkiye’nin, Avrupa ülkeleri arasında ilk sıradaki yerini koruduğunu bildirdi. Arslan, bu dönemde 2,6 milyon abonenin numarasını taşıdığını, toplamda bugüne kadar taşınan numara sayısının ise 109 milyonu geçtiğini belirtti.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...