Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Whatsapp’a şok yasak: Telefonlardan bir bir kaldırılıyor

Whatsapp’a şok yasak: Telefonlardan bir bir kaldırılıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Whatsapp ve Snapchat, dünya lastik devi Continental tarafından alınan ani bir kararla iş yerlerindeki tüm telefonlardan kaldırılıyor. Çalışanlar bu uygulamaları artık telefonlarında bulunduramayacak! Peki ama neden?

Ayrıca şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, dikkat çeken detaylarda bulunuyor. Bu detayların en başında, telefon ve tabletlerde bulunan kişisel bilgilerin güvenliğine yönelik endişelerinden dolayı, yasağın hemen yürürlüğe girmesini gerektiğini ifade etti. Bu ifadenin ardından da yasağı hemen yürürlüğe soktukları da gözden kaçmadı.

Açıklamalarına devam eden şirket, WhatsApp benzeri uygulamaların veri koruma konusunda yetersiz ve sorunlu olduklarını belirttikleri görülüyor. Bu sebeple, kişisel bilgilerin üçüncü kişiler tarafından erişim sağlanma riski olduğu öngörülüyor.

Bu risk yüzünden de yeni yasalar da yürülüğe girdiği biliniyor. Hatta yeni yasaya göre, gizlilik şartlarını ihlal eden şirketlerin gelirlerinin yüzde 4'üne varan oranlarda para cezası uygulanacağı dikkatlerden kaçmıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...