Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hekim dayanışması 'HippocrApp'

Düzenleyen:
Hekim dayanışması 'HippocrApp'

TEKNOLOJİ Haberleri

Her branştan 100’den fazla hekimin görüşleri dikkate alınarak geliştirilen HippocrApp uygulaması ile doktorlar teşhis koymakta zorlandıkları durumlarda bilgi alışverişinde bulunabilecek.

ÖMER TEMÜR

Hastalandığımızda hep doktorlar imdadımıza koşar peki doktor yardıma ihtiyaç duyarsa ne olur? Öyleki yeni mezun bir doktorun mesleki hayatlarındaki en zor günü ilk vakalarıdır. Hatta deneyimli doktorlar bile bazı durumlarda teşhis koymakta tereddüt eder. Bütün bu ihtiyaçlardan yola çıkarak geliştirilen HippocrApp uygulaması ile tıp ve diş hekimleri tereddüt ettikleri durumlarda meslektaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunabilecek.  KOSGEB’in de destek verdiği uygulama her branştan 100’den fazla hekimin görüşleri dikkate alınarak geliştirildi. Projeni fikir babası olan Genel Cerrah Opr. Dr. Fahri Yılmaz, doktorların telefon, Whatsapp, Facebook gibi sosyal paylaşım platformları üzerinden bilgi alışverişinde bulunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını belirterek “HippocrApp Türkiye ve dünyadaki bütün sağlık kurumlarında, sohbet ortamlarında kısıtlı zaman ve yetersiz verilerle yapılan ayaküstü çözümlerin yerini alacak bir uygulama. Kendimden biliyorum; tıp diplomamı aldığımda ilk defa hastayla karşılaştığımda ya da genel cerrah olarak atandığım hastanedeki ilk defa yalnız başıma ameliyata girdiğimde etrafa belli etmedim ama tir tir titrediğimi hatırlıyorum. Yardım alacağım, fikrine ihtiyaç duyacağım hocalarım çok uzaklardaydı. İnovasyon çağında hekimlikle ilgili profesyonel bir paylaşım ve iletişim platformunun olması gerektiğini düşündüm. HippocrApp uygulamasında hekimler, tüm hekimlik branşlarının altında vakalarını yazı, fotoğraf ve video kullanarak diğer meslektaşlarına profesyonel dosya formatında rahatlıkla sunabilecek, istediği yardım ve görüşleri alabilecek. Uygulama da aynı zamanda WhatsApp gibi mesajlaşma, grup kurma, arşivleme, vaka arama motoru gibi bölümler de mevcut” dedi. 

 

Hekim dayanışması 'HippocrApp'

CANLI YAYIN ÖZELLİĞİ

Uygulamanın IOS, web, Android ortamlarında kullanılabildiğini kaydeden Genel Cerrah Opr. Dr. Fahri Yılmaz, kısa süre içerisinde uygulamaya canlı yayın özelliğinin de ekleneceğini vurguladı. Yılmaz “Canlı yayın özelliği sayesinde, uygulamamız dünyada benzeri olmayan bir ürün hâline gelecek. Bir patolog eş zamanlı meslektaşıyla mikroskoba bakabilecek, bir pratisyen hekim uzmanlık gerektiren bir vakada uzman hekime görüntülü danışabilecek, bir cerrah sıkıştığında meslektaşından canlı görüş alabilecek” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...