Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turkcell ve Samsung'dan bir ilk!

Düzenleyen:
Turkcell ve Samsung'dan bir ilk!

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell ve Samsung bir ilke imza atarak Wi-Fi üzerinden Türkiye'nin ilk 5G canlı yayınını gerçekleştirdi. Ayrıca kullanıcılar 5G'yi ilk defa 360 derce kamera ve sanal gerçeklik teknolojileriyle deneyimleme fırsatı buldu.

 Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell ve 5G teknolojilerinin öncülerinden Güney Koreli Samsung, 5G yolunda tarihi bir adıma imza attı. Turkcell'in Maltepe’deki binasına gelen davetliler Turkcell altyapısı ve Samsung’un sunduğu 5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi üzerinden 4K UHD canlı yayın, bulut oyun, 360 derece kamera İzleme ve sanal gerçeklik teknolojilerini deneyimleme fırsatı buldu. Türkiye'yi 5G’yi ilk deneyen ve kullanan ülkelerden bir tanesi haline getirmek istediklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Samsung ile yaptığımız bu çalışma 5G’nin ilk defa ticari ortamlarda gerçekleşmesini ifade ediyor. Bugün on tane değişik noktada İTÜ ile beraber yaptığımız bu çalışma ile beraber 5G’yi ilk defa Türkiye’de deneyimlemiş oluyoruz. Biliyorsunuz 5G endüstri 4.0’ın alt yapısını oluşturacak ve artık 4.5 gibi sadece insanları değil, nesneleri de birbirine bağlayacak. Dolayısıyla yüz milyonlarca kullanıcıdan, milyarlarca kullanıcıya çıktığımız yepyeni bir verimlilik ortamı oluşacak. Dünyada rekabetin en önemli unsurlarından bir tanesi olan verimlilik 5G şebekeleri ile beraber hayatımıza ve endüstrilerimize girecek.

Türkiye’nin önümüzdeki dönemde başarıları, ekonomik gelişimi aslında bu alt yapıta bağlı. Bunu derken şunun da altını çizmek istiyorum. Bu gibi teknolojilerin kullanımından da önemlisi ne zaman kullanıldığı önemli. Çünkü bir teknolojiye eğer geç erişirseniz, o teknolojinin size getirdiği rekabet avantajları da sınırlı oluyor. Bu teknolojiye Türkiye’nin en büyük hızla erişmesi içinde muhakkak doğru regülasyonları ve devletin oluşturacağı ekonomik teşvik modellerini de bugünden konuşmaya başlamamız lazım. Bu bir ilk ama ilk adım her zaman için işin yüzde ellisidir. Önemli olan sebatla çalışıp, üniversitelerimizle olan bu çalışmaları daha da derinleştirip, Türkiye’nin 5G’de sadece tüketici değil, üretici bir ülke haline gelmesi için birlikte çalışmamız lazım. Bu sektörel bir birliktelik gerektiren bir şey. Türkiye'nin bu teknolojilere en kısa zamanda ihtiyacı var. Telekom, bugün teşvik almayan tek sektördür. Teşvik istemiyoruz ama bence artık her operatörün tek tek altyapılar kurması yerine, tek bir alt yapı ile vatandaşlara en verimli, en makul maliyetlerle ulaşması da önemli bir ihtiyaç halinde” diye konuştu.Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim da, “Türkiye’nin gelişmiş teknolojilere sahip olma amacıyla hayata geçirdiği fikirlere, Turkcell ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık örneğinde görüldüğü şekilde destek olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Samsung’un küresel düzeyde attığı adımlarla pekişen 5G teknoloji birikimini Türkiye’deki son kullanıcılarla buluşturmak için bugün Turkcell ile birlikte önemli bir adım attık” diye konuştu.


5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi sayesinde fiber kablo altyapısının bulunmadığı ev ve iş yerlerinde, yüksek kalitede gigabit bağlantı hızlarına ulaşılabiliyor. Turkcell Maltepe Plaza ve Kadıköy’ün yanı sıra yeni nesil iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi için Turkcell’in yürüttüğü üniversite iş birlikleri kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde de denenen Samsung’un 5G Kablosuz Erişim Teknolojisi, esnek ve hızlı uygulanan bir çözüm olması açısından da öne çıkıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...