Yerli cep üssü

Düzenleyen:
Yerli cep üssü

TEKNOLOJİ Haberleri

General Mobile 2,5 milyon adet üretim kapasiteli yeni fabrika yatırımı ile bu sene 155 milyon TL’lik ihracat hedeflerken faaliyette olduğu ülke sayısını da 45’e çıkaracak

ÖMER TEMÜR

Türkiye’nin yüzde yüz yerli cep telefonu markası General Mobile’ın yıllık 2,5 milyon adet üretim kapasiteli yeni fabrikası faaliyete geçti. 100 milyon lira yatırımla İkitelli’de üretime başlayan fabrika Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük akıllı cep telefonu fabrikası olma özelliği taşıyor. Endüstri 4.0 standartlarına göre üretim yapılan fabrika firmanın ihracat hedeflerine de katkı sağlayacak. GM, yeni yatırımla birlikte 155 milyon TL’lik ihracat hedeflerken, faaliyette olduğu ülke sayısını da 45’e çıkaracak. 

YILLIK 4,4 MİLYON ADET ÜRETİM 

Bu fabrika yatırımıyla AR-GE merkezi ve operasyon yönetiminin ardından, üretimi de Türkiye’de yapacaklarını belirten General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman “Türkiye’nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarıyla teknoloji geliştirmekten ve ihraç etmekten geçiyor. Bunun oluşturacağı katma değer, Türkiye’nin gelişiminde önemli bir rol oynayacak. Türkiye’deki fabrikamızda 33 ülkeye de ihraç ettiğimiz bütün modellerimizin üretimini gerçekleştiriyoruz. Şu an yıllık üretim kapasitesi 2,5 milyon adet olan fabrikamızla hedefimiz, faaliyette olduğumuz ülke sayısını 2018 sonuna kadar 45’e çıkararak 4,4 milyon adet üretim yapmak olacak” dedi.

Yerli cep üssü

İHRACATI İKİYE KATLAYACAK

2017 yılında toplam satışların yüzde 16’sıni ihracat yoluyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Yaman “Yeni fabrika yatırımımızla bu oranı 2018 yılı sonunda yüzde 20’ye çıkartmayı planlıyoruz. 2017 yılında ihracat ciromuz 75 milyon TL’ydi, 2018 sonu itibarıyla ihracat hedefimiz ise 155 milyon TL. Yeni üretim üssümüzde artan üretim kapasitemizle, bir yandan iç pazarın ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da ihracatımızı güçlendireceğiz” diye konuştu.

DAKİKADA 5 CİHAZ 

 10 bin metrekaresi üretim tesisi olmak üzere toplam 16.400 metrekarelik fabrika alanı
 600’ü aktif üretimde, 100’ü mühendis olmak üzere toplam 1300 çalışan.
 Yıllık kapasite: 2,5 milyon adet
 Dakikada 5 cihaz üretimi. 
 İhracat yapılan ülke sayısı: 33 
 Eylül 2018 itibarıyla toplam 1 milyon akıllı telefon üretimi 
 32’si dizgi makinesi olmak üzere toplam 94 adetlik makine parkı 
 Saatte 1 milyon elektronik bileşen dizim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük elektronik dizim kapasitesine sahip fabrikalarından biri.    

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...