11.11 kandırmacası

Düzenleyen:
11.11 kandırmacası

TEKNOLOJİ Haberleri

Çinli e-Ticaret devi Alibaba, 11 Kasım Dünya Bekarlar Günü’nde yeni satış rekorları kırdı.

ÖMER TEMÜR

Alibaba, “11.11” çılgınlığında ilk 85 saniye içinde 1 milyar dolarlık satışa imza atarken bir saatte 10 milyar dolarlık gelire ulaştı. 24 saatte ise 30,8 milyar dolarlık satış gerçekleştirildi. Satışlarını 2017 yılına göre yüzde 27 artıran Alibaba geçtiğimiz sene 24 milyar dolarlık satış yapmıştı. 

11.11 çılgınlığına Türkiye’de ise n11.com ve Aliexpress eşlik etti. Ancak indirimli alışveriş umuduyla siteye girenler hayal kırıklığına uğradı. n11.com ve Aliexpress’te firmaların etiket oyunlarına başvurması tüketicilerin tepkisine yol açtı. Online satış platformlarında “liste fiyatı” ve “satış fiyatı” olmak üzere iki farklı fiyat bulunuyor. Liste fiyatı bölümünde ürünün gerçek ederi yazılırken, satış fiyatı kısmında ürünün en son fiyatı yani indirimli fiyatı yer alıyor. Satışlar ise indirim fiyat üzerinden gerçekleşiyor. Liste fiyatını yükselterek eski fiyattan satış yapmaya çalışan firmaların indirim oyunun ise tüketiciler ortaya çıkardı. Tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getiren tüketiciler alışveriş yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Tüketicilerin bir çoğu da indirim kuponlarının kullandırılmadığını iddia etti. Ayrıca n11.com’un sitesinde zaman zaman sistemin çökmesi akıllara birçok soru işareti getirdi.

11.11 kandırmacası

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...