Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Başarmadan dönmek yok"

Düzenleyen:
"Başarmadan dönmek yok"

TÜRKİYE Haberleri

Akdeniz'deki son yılların en büyük uyuşturucu operasyonundan Suriye'deki terör hedeflerine yönelik harekatlara kadar birçok kritik görevde izleri bulunan Sualtı Taarruz (SAT) komandoları, "başarmadan geri dönmek yok" anlayışıyla yerine getirdikleri görevleri için eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

Türk Deniz Kuvvetleri personeli olan subay ve astsubaylar arasından  zorlu eğitim sürecinin ardından seçilen SAT komandoları, eğitimlerine aralıksız  devam ediyor. Zorlu sınavların ardından aldıkları eğitimlerle yüksek seviyede  kara ve deniz fizik kondisyonu, baskı altında görevini icra edebilme, yakın dövüş  teknikleri, esaretten kurtulma, rehine kurtarma, teçhizatlı olarak arazide uzun  mesafe intikal ve hedef bulma gibi kabiliyetleri kazanan SAT timleri, günde  yaklaşık 15 saat eğitim yapıyor.

Vatan toprağının her bir karışında düşmana korku salan Türkiye'nin ilk  ve tek deniz komandoları, taktiksel zeka ve kabiliyetleriyle göz dolduruyor.  Bugüne kadar birçok zorlu ve stratejik görevi başarıyla yürüten SAT timleri, su  altında bile iz bırakmadan ulaştıkları hedeflerini kısa sürede etkisiz hale  getirebiliyor.

Hava, kara, deniz ve sualtı intikal yöntemleriyle düşman hatlarının  ilerisine sızarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin menfaatleri doğrultusunda  verilen emirleri yerine getirmeye programlanan SAT timleri, düşmanın yüzer ve  kıyı hedeflerine "sinsi taarruz", "baskın" ve "sabotaj" düzenleyebiliyor.

Bot üzerinde de operasyonel faaliyet icra edebilen deniz komandoları,  keskin nişancılıkta da gıptayla bakılan askerler arasında yer alıyor. Deneyimli  askerlerden oluşan deniz komandoları, gözle görülmesi güç uzak hedefleri de  başarıyla vurabiliyor.

AA ekibi, Sualtı Taarruz Grup Komutanlığı bünyesindeki SAT timlerinin  Beykoz'daki bazı eğitimlerini ve gruba dahil olabilmek için aylardır zorlu  eğitimden geçen kursiyer astsubayların faaliyetlerini görüntüledi.

Ateşli silahlarını eğitim alanında ustalıkla kullanan SAT komandoları,  uzun mesafedeki küçük hedeflerini belirlenen noktalardan tam isabet vurdu. Parkur  faaliyetlerini de başarıyla geçen komandolar, denizde manevra kabiliyeti yüksek  botlarla çıkarma yaparken, sualtı yüzücüleriyle de hedeflerine gizlice ulaştı.

Operasyonel faaliyetleri "tim" olma bilinciyle büyük bir özveriyle  gerçekleştiren SAT komandoları, eğitim alanındaki bir yerleşim yerine de saldırı  gerçekleştirerek, simülatördeki terör unsurlarını etkisiz hale getirdi.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...