16 bin polis ve bekçiye 'komando gibi' eğitim

Düzenleyen:
16 bin polis ve bekçiye 'komando gibi' eğitim

TÜRKİYE Haberleri

İstanbul’da ani gelişen olaylara daha çevik ve atak müdahale edebilmesi için yaklaşık 16 bin polis ve bekçiye komando eğitimi verildi. Eğitime katılanlar, birbirinden zorlu parkurlarda ter döktü.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatı doğrultusunda Eğitim Şube Müdürlüğü’nün koordine ettiği komando eğitimine; il genelinde görev yapan amir, polis ve ‘gece kartalları’ olarak bilinen bekçiler katıldı. Kursiyerler kendi beylik tabancaları ve görevde kullandığı uzun namlulu tüfeklerle eğitim yaptı. Eğitimlerle; görevlilerin silah kullanmak zorunda kaldığı olaylarda suçlulara en az zararı vererek etkisiz hale getirmek, ani gelişen olaylar karşısında refleks olarak düzgün silah kullanmalarını sağlamak ve silah kullanma becerilerini artırması hedefleniyor.

Kursiyer polislere; tabanca ve uzun namlulu silahlarla ‘Operasyonel atış teknikleri’, ‘Hareketli hedefe atış’, ‘Tek elle atış’, ‘Şüpheli kişi ve araç durdurma’, ‘Arama ve güvenli müdahale’, ‘Bina içi arama’, ‘Şahıs ve araç arama teknikleri’ ile ‘Yakın alan çatışma eğitimi’, ‘Şüpheli paketlere karşı güvenlik tedbirleri’, ‘El yapımı patlayıcılara karşı harekât tarzı’, ‘Pusudan kurtulma’, ‘Ani gelişen olaylara karşı harekât tarzı’, ‘Terörizme karşı önemli tesislerin korunması’ gibi pek çok eğitim verildi.

2016 yılı Nisan ayında başlayan ve 21 gün süren eğitim ile il genelinde görev yapan 38 bin 500 personelin 2016 yılında 3 bin 361’i, 2017 yılında 5 bin 414’ü ve 2018 yılı Ekim ayına kadar 6 bin 644’ü eğitim gördü. Bin 850 amir, 10 bin 946 polis ve 2 bin 623 bekçi kadrolarında görev yapan toplam 15 bin 419 kursiyer eğitimlerini tamamladı.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...