'Sır ölüm'ün ardından yolsuzluk ihbarı çıktı

- Güncelleme:
'Sır ölüm'ün ardından yolsuzluk ihbarı çıktı

TÜRKİYE Haberleri

Birinci Ordu Komutanlığı'nda yaşanan Yarbay Aşkın Öğreten'in şüpheli intiharının perde arkasında savcılığa yansıyan şok suçlamaların yer aldığı iddia edildi.

Fenerbahçe Orduevi'nde geçtiğimiz ay sonunda aracında intihar ettiği söylenen Yarbay Aşkın Öğreten soruşturmasında çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Yarbay Öğreten'in şüpheli ölümünün perde arkasında savcılığa yansıyan şok suçlamaların olduğu ortaya çıktı. Öğreten'in Fenerbahçe Orduevi inşaatı, eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneraller İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt'ın da aralarında bulunduğu paşalar için ruhsatsız lüks bina yapımı, 1. Ordu bünyesindeki ihalelerde yolsuzluklar ve Kuleli Askeri Lisesi'ndeki restorasyon çalışması ile ilgili bir ihbar mektubu yazdığı, bunun üzerine Sayıştay'ın 1. Ordu'da denetimlere başladığı belirlendi.


20 MİLYON TL RANT
Yaklaşık beş haftadır devam eden Sayıştay denetimlerinin Ankara MSB İnşaat Emlak tarafından da adım adım takip edildiği ifade edildi. İddiaya göre, Yarbay Öğreten bir mektupla, İstanbul İnşaat Emlak Bölge Başkanı Albay Şenol Tunçay ve 1. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Muharrem Yavaş ile ilgili çeşitli iddalarda bulunup, 1. Ordu'daki usulsüzlükler yaşandığını anlattı. İhbar mektubunda; Albay Şenol Tunçay'ın ihaleleri istediği firmalara verdiği, 220 bin komyan kum dökme işinden 20 milyon lira rant elde ettiği, görevi esnasında Küçükyalı Camii yanındaki bir fırına ortak olduğu, devletin bütün imkânlarını kendisinin ve ailesinin emrine seferber ettiği, anlaşmalı firma yetkililerinden bilgisayarlar, Lcd tele-vizyonlar, buzdolabı vb. eşantiyon isteyerek şahsına çıkar temin ettiği ileri sürüldü. Mektupta, bazı olaylardan şu an 1.Ordu Komutanlığı yapan Orgeneral Yalçın Ataman'ın da bilgisinin olduğu belirtildi.


İŞİ BAŞIMA YIKACAKLAR
Yarbay Aşkın Öğreten, bu ilişkilerden rahatsızlık duyarak bazı istekleri reddetmesi üzerine Sayıştay Denetimi öncesinde Albay Tunçay tarafından 66. Zırhlı Tugay'a tayin ettirildi. Sayıştay denetimleri sürerken, Öğreten, 31 Ocak'ta Fenerbahçe Orduevi'nde otomobilinde başından vurulmuş halde bulundu. Öğreten'in başına yastık dayayıp intihar ettiği ileri sürüldü. Yarbay Öğreten, mektubunda Albay Tunçay için 'işi başıma yıkacak' ifadesini kullanırken, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Muharrem Yavaş tarafından da baskı gördüğünü ve sıkıştırıldığını dile getirdi.
Yarbay Aşkın Öğreten'in intihardan bir süre önce arkadaşlarına "Bu Fenerbahçe benim başıma bela olacak, bu yüzden hapse girebilirim" dediği öğrenildi. İntihara anlam veremediklerini belirten arkadaşları, "Fenerbahçe Orduevindeki usulsüzlüklerle ilgili bilgiler vermişti. İntiharına inanamadık. Son günlerde 'inşaat emlak ve kurmay başkanlığından çok rahatsız ediliyorum, başımı yakacaklar' diye konuşuyordu" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...